Tort cu smochine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu smochine este un tort delicios cu arome exotice, pe care cu siguranta il veti indragi. Aroma de smochine poate fi inlocuita cu caise uscate sau curmale.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 2 linguri ulei
    • 6 linguri zahar
    • 1 plic praf de copt
    • 2 oua
    • 2 linguri apa fierbinte
    • 7 linguri faina
    • 1 lingura ulei si 1 lingura faina pentru forma

    PENTRU CREMA DE IAURT:

    • 300 gr iaurt cu aroma de vanilie
    • 2 plicuri gelatina
    • 150 gr iaurt natur
    • 200 ml frisca lichida

    PENTRU CREMA DE SMOCHINE:

    • 3 lingurite cafea solubila
    • 3 oua
    • 2 linguri unt
    • 30 gr alune
    • 1 tableta ciocolata cu lapte
    • 3 lingurite zahar pudra
    • 350 gr smochine
    • sare

     

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, bati bine ouale cu zaharul, uleiul si apa fierbinte. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizezi aluatul, pe care apoi il coci intr-o forma de tort cu peretii detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Blatul se coace timp de 25 de minute in cuptorul incins, apoi se lasa in forma sa se raceasca. Abia cand blatul este racit complet se scoate din forma de tort.
  2. Intre timp, prepari crema de iaurt. Inmoi gelatina in 100 ml de apa rece, apoi o dizolvi la bain-marie. Amesteci iaurtul natur si cel de vanilie cu gelatina calduta si dai amestecul la frigider pentru 30 de minute. In crema de iaurt rece incorporezi apoi frisca batuta.
  3. Blatul racit il asezi in forma de tort, pui deasupra crema de iaurt, nivelezi si o dai la frigider pentru 4-5 ore.
  4. Pentru crema de smochine, cureti smochinele de codite si le dai prin masina de tocat, pastrand cateva pentru decor. Separi albusurile de galbenusuri, iar separat prepari o cafea tare din apa, cafeaua solubila si zahar, dupa gust. Fierbi cafeaua la bain-marie, impreuna cu zaharul pudra,  ciocolata rupta bucati si untul. Cand compozitia a devenit consistenta, adaugi galbanusurile unul cate unul, amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia. Bati spuma tare albusurile cu putina sare si le incorporezi in crema impreuna cu smochinele, amestecand de jos in sus. Pui crema de smochine peste cea de iaurt, ornezi tortul cu smochine intregi si alune maruntite si il mai bagi in frigider pentru inca 2-3 ore.

Recomandari

Torturi