Tort cu piscoturi de sampanie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu piscoturi de sampanie trebuie sa il incercati... este dulce, bun, aromat, si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 200 gr piscoturi de sampanie
    • 50 gr cacao
    • 100 ml apa
    • 200 gr zahar
    • 250 gr unt, la temperatura camerei
    • 1 galbenus
    • 30 gr nuci prajite si tocate
    • 250 gr rahat
    • 150 gr smochine
    • coaja de portocala zaharisita
    • rom

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe apa cu zaharul si cacaua, pe foc mic, pana se ingroasa, apoi se da deoparte ca sa se raceasca.
  2. Separat, se freaca untul spuma cu galbenusul, apoi se pune cate putin din siropul racit, freacnd bine. Se adauga nucile tocate, rahatul, smochinele si coaja de portocala zaharisita, toate tocate marunt, omognizand bine crema.
  3. Se iau piscoturile si se inmoaie fiecare in sirop rece cu rom, se asaza pe o farfurie lunga un strat, deasupra se intinde crema, se netezeste cu un cutit, apoi s eimbraca in frisca.
  4. Tortul cu piscoturi se baga la frigider pana adoua zi, cand se poate portiona si servi.

Recomandari

Torturi