- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu caramel sarat este gustarea perfecta in zilele de vara, usor de preparat si foarte apreciata.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 300 gr faina
- 1 ou
- 100 gr zahar
- 200 gr unt
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr zahar
- 300 ml smantana pentru frisca
- 50 ml brandy
- 50 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Se face un aluat fraged, amestecand toate ingredientele intr-un bol si framantand putin, cat sa se lege intre ele. Se da la rece timp de 30 de minute, apoi se intinde in strat de maxim 3 mm si se da la copt intr-o forma de tarta.
- Pentru umplutura, se topeste zaharul pana se obtine un caramel auriu inchis, dar nu brun. Se stinge cu unt, se flambeaza cu brandy, apoi se adauga smantana si un praf consistent de sare.
- Se omogenizeaza bine si se toarna peste forma de tarta. Se da la frigider si se serveste dupa ce s-a racit complet.