Tarta cu miere si seminte de pin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu miere si seminte de pin este o tarta cu arome mediteraneene, foarte gustoasa si satioasa.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 225 gr faina
    • 115 gr unt
    • 2 lingurite zahar pudra
    • 1 ou
    • 1 lingurita apa

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 115 gr unt nesarat
    • 115 gr zahar
    • 3 oua
    • 175 ml miere
    • sucul si coaja unei lamai
    • 225 gr seminte de pin
    • sare
    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un bol mare amestecati faina cu untul (aflat la temperatura camerei), apoi adaugati zaharul pudra, oul si lingurita de apa si framantati pana cand coca se ia cu totul de pe bol. Asezati apoi coca intr-o forma metalica presarata cu faina, de 20 sau 22 de cm diametru - cum aveti. Intepati-o cu furculita pe toata suprafata apoi asezati deasupra o coala de hartie de copt si peste aceasta asezati uniform orez sau fasole, ca sa puna presiune pe toata suprafata. Coaceti apoi coca la cuptor pentru 10 minute.
  2. Intre timp faceti umplutura: amestecati untul cu zaharul, apoi adaugati pe rand cate un ou si bateti bine. Incalziti intr-o tigaie sau oala mierea apoi adaugati-o peste amestecul de unt si zahar. Puneti acum si zeama si coaja de la o lamaie. La finaladaugati semintele de pin si sa amestecati iar bine.
  3. Turnati apoi tot acest amestec in tarta precoapta si bagati-o iar la cuptor, tot la 180 de grade, pentru inca 45 de minute.  La final lasati-o sa se raceasca putin apoi presarati zahar pudra.

Recomandari

Tarte