Saramura de peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Saramura de peste este un preparat specific pescaresc, gustos si foarte aromat.

Ingrediente

    • 4 pesti de cate 3-500 gr fiecare
    • 1 ardei iute
    • 1 lingura cu ulei
    • 2 catei de usturoi
    • marar si patrunjel tocate
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti pestele taindu-i aripile, scotand urechile si intestinele, apoi, cu solzii pe el, il presari cu sare.
  2. Pui sare grunjoasa pe plita sau in tava, pui pestele, pe care l-ai lasat sa se scurga si pe care l-ai zvantat cu un prosop curat, il intorci des, ca sa nu se lipeasca prea multa sare de el. Cand s-a fript, il pui in platou adancit sau in cratita larga, torni peste el apa clocotita, acoperi pentru 5 minute si arunci apa.
  3. Pui 1 cana de apa calda peste peste cu un ardei iute taiat pe lung, putin usturoi tocat, o lingura de ulei si verdeata tocata. Servesti imediat, cu mamaliguta calda si vin alb, usor.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri