Supa de cartofi- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de cartofi este delicoasa si aromata supa moldoveneasca pe care negresit trebuie sa o incercati si dvs.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 2-3 morcovi
    • 2 cepe mari
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1 buchet aromat
    • 125 gr orez
    • 2 rosii din conserva sau 1 cana cu suc de rosii
    • 4 linguri cu ulei
    • sare
    • verdeata tocata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se spala cartofii, se curata de coaja, se taie felii, apoi romburi mici. Se pun in apa rece, timp in care se calesc legumele in ulei: morcovii, patrunjelul, ceapa si rosiile taiate felii.
  2. Cand legumele s-au inmuiat se trec in oala mare in care s-au incalzit 2 litri de apa. Cand au dat in clocot se pun peste legume cartofii scosi din apa rece si un buchet garni, format din: tije uscate de telina, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, leustean uscat - legate cu ata.
  3. Supa fierbe 30 de minute cu sare, iar cand cartofii sunt fierti se adauga orezul fiert si limpezit si patrunjelul tocat fin.
  4. Supa de cartofi se serveste calda, cu paine veche.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri