Salata calda de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata calda de cartofi poate fi preparata cu succes si in zilele de post, inlocuind untul cu ulei de masline.Sosul este optional, dar ofera un gust catifelat si o aroma exotica acestei salate.

Ingrediente

    • 350 gr cartofi noi
    • 1 morcov
    • 1 dovlecel
    • 1 avocado
    • 1 mar
    • 1 banana
    • 2 linguri zahar
    • 1 lingura unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata cartofii si morcovul, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Cand sunt aproape gata se adauga dovlecelul spalat dar necuratat de coaja.
  2. Cand toate legumele sunt fierte se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se taie cubulete si se pun intr-un castron incapator.
  3. Se curata fructul de avocado de coaja, se indeparteaza samburele, iar pulpa se taie cubulete care se pun in castronul cu legume fierte.
  4. Separat, se caramelizeaza zaharul intr-un vas apoi se adauga marul si banana taite felii subtiri. La final se adauga untul in bolul cu legume si fructele caramelizate, si se amesteca.
  5. Separat, se prepara un sos, la foc mic din 6 linguri ulei, o jumatate de ceapa rosie taiata marunt,calita in prealabil, un pahar de bere blonda, 3 linguri otet de mere, 1 lingurita zahar,2 lingurite de mustar, adaugand sare si piper, dupa gust.
  6. Sosul se serveste separat alaturi de salata si paine prajita.

Recomandari

Salate