Tort Buturuga

Tortul Buturuga foarte popular si poate fi pregatit pentru orice ocazie sau, pur si simplu, pentru ca este foarte gustos. Reteta are, spre deosebire de original, o umplutura pe care copiii o vor adora.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Tortul Buturuga poate fi ornat dupa imaginatia fiecaruia. Tortul Buturuga poate fi ornat dupa imaginatia fiecaruia.
  • Trebuie sa gustati o felie din deliciosul tort Buturuga. Trebuie sa gustati o felie din deliciosul tort Buturuga.

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU BLAT:

  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri zahar tos
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • ulei pentru uns tava
  • hartie pentru copt

PENTRU CREMA:

  • 200 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • esenta de rom

PENTRU DECOR:

  • cateva picaturi de colcorant alimentar verde
  • 100 gr nuca de cocos verde
  • crema de unt pastrata



Cum se prepara?

  1. Pentru prepararea blatului, separi albusurile si le bati bine cu zaharul pudra. Adaugi galbenusurile pe rand, torni apa si presari faina in ploaie, amestecand continuu. Torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si o coci la foc potrivit. Cand blatul este gata il rastorni pe un prosop umed, presarat cu zahar tos si indepartezi hartia lipita de el. Rulezi strans blatul cu prosopul si il lasi sa se raceasca.
  2. Pentru crema, freci untul  moale, la temperatura camerei cu zaharul, pana se topeste si adaugi pe rand galbenusurile. Scoti intr-un vas 2-3 linguri de crema pentru ornat, iar in restul cremei adaugi cacaua, putina esenta de rom, amestecand continuu.
  3. Pentru sirop, fierbi apa cu zaharul, apoi lasi sa se racoreasca si adaugi esenta.
  4. Cand blatul si siropul sunt reci este momentul asamblarii tortului. Desfaci blatul racit, il acoperi cu 3/4 din crema de cacao, apoi il rulezi la loc si il asezi pe un platou. Dintr-un capat tai o bucatica si o fixezi pe rulada mare. O vei orna ca pe un ciot de creanga taiata.
  5. Cu restul de crema de cacao acoperi suprafata tortului sub forma de scoarta de copac, folosind un sprit sau un cornet de hartie cu taietura larga si desenezi pe taietura ruladei cercurile care arata varsta copacului.
  6. Pentru a realiza iarba si frunzele care acopera buturuga, ai nevoie de 2 cornete de hartie pergament. Tai la varf putin unul dintre cornete, in taietura dreapta, il umpli cu 1/3 din crema verde si desenezi pe buturuga iarba si vrejuri subtiri. Al doilea cornet il tai mai adanc, in forma de V, cu cele doua taieturi egale si varful in afara, apoi il umpli cu crema si desenezi cu el frunzulitele

Vezi retete similare

Tort Buturuga- varianta 3 Tort Buturuga- varianta 3
Tortul Buturuga este aromat si perfect pentru orice ocazie deoarece are un gust intens de ciocolata care nu poate fi uitat.
Tort Buturuga-varianta 2 Tort Buturuga-varianta 2
Tortul Buturuga este un tort aromat, ideal pentru impatimitii de ciocolata. Aroma acestui tort si gustul fin este greu de uitat, tocmai de aceea eset in topul preferintelor tuturor.
Tort Buturuga- varianta 4 Tort Buturuga- varianta 4
Tortul Buturuga este un tort foarte bun si gustos, pe care il puteti prepara si la mesele festive.
Tort Baked Alaska Tort Baked Alaska
Pentru tortul Baked Alaska puteti folosi inghetata cu ce aroma doriti, sau puteti folosi un singur fel de inghetata.
Tort cu ciocolata si fructe de padure Tort cu ciocolata si fructe de padure
Tortul cu ciocolata si fructe de padure este de departe un tort foarte aromat si spectaculos, numai bun la ocaziile festive.
Tort cremos cu nuca de cocos Tort cremos cu nuca de cocos
Tortul cremos cu nuca de cocos este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu un desert desavarsit.
Tort cu fructe asortate Tort cu fructe asortate
Tortul cu fructe asortate este un tort rapid foarte gustos, care poate fi preparat atat in ocazii speciale, dar si ca desert.
Tort de morcovi ciocolata si nuca de cocos Tort de morcovi ciocolata si nuca de cocos
Tortul de morcovi ciocolata si nuca de cocos este un tort delicat prin imbinarea morcovilor cu faina. Aroma delicioasa si textura fina a acestui tort face ca el sa fie foarte apreciat.
Tort cu nuci si piscoturi Tort cu nuci si piscoturi
Tortul cu nuci si piscoturi este un tort delicios, apetisant care cu sigguranta va fi pe placul tuturor. Indiferent de ocazia cu ca il preparati este mereu o placere sa ggusti din tortul cu nuci si piscoturi.
Tort de ricotta cu capsuni si zmeura Tort de ricotta cu capsuni si zmeura
Tortul de ricotta cu capsuni si zmeura este un delicios tort rapid pe care il puteti prepara si dvs chiar daca nu aveti vreo ocazie deosebita.

de azi

Tort de morcovi si alune de padure Tort de morcovi si alune de padure
Tortul de morcovi si alune de padure este un tort aromat si apetisant, pe care il puteti prepara chiar si la mesele in familie, sau la ocazii deosebite.
Tort krantz la pahar Tort krantz la pahar
Tortul krantz la pahar este o idee perfecta pentru acele momente cand doriti sa serviti ceva dulce si racoritor.