Tort de biscuiti cu bezele

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de biscuiti cu bezele este poate cel mai economic si rapid tort, fiind in acelasi timp si foarte aromat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 500 gr rahat
    • 200 ml lapte
    • 8 linguri de zahar
    • bezele
    • 500 gr biscuiti simpli
    • 100 gr miez de nuca
    • coaja rasa de lamaie
    • esenta de rom

    PENTRU CREMA:

    • 2 linguri zahar
    • 200 gr unt
    • 6 lingurite cacao
    • 100 ml lapte


Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, tai rahatul in bucati mai mici si il pui la topit, la foc mic, apoi il amesteci cu nucile taiate marunt si cu biscuitii rupti. Arzi cele 8 linguri de zahar, apoi stingi cu laptele si torni peste compozitia cu rahat,  la care mai adaugi o  lingurita de esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Dupa ce amesteci bine compozitia, o asezi pe un platou in forma dorita, acoperi cu crema si ornezi tortul cu bezele colorate.
  2. Poti presara pe marginea tortului fulgi de nuca de cocos, iar daca doresti, poti monta tortul si intr-o forma de tort cu pereti detasabili.
  3. Pentru crema, topesti zaharul in laptele cald si il amesteci cu cacaua, apoi adaugi untul si mai fierbi putin, amestcand continuu. Lasi crema sa se raceasca si o pui pe tort cand este rece complet.

Recomandari

Torturi