Aluat pentru pizza

Aluatul pentru pizza este punctul de plecare pentru o pizza delicioasa cu umplutura preferata. Acest aluat pentru pizza se poate folosi atat la pizza dulce cat si la cea sarata.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Aluatul pentru pizza este un aluat rapid, foarte delicios. Aluatul pentru pizza este un aluat rapid, foarte delicios.
  • Aluatul pentru pizza iese mai bun daca se framanta cu mana. Aluatul pentru pizza iese mai bun daca se framanta cu mana.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg faina
  • 600 ml apa
  • 25 gr drojdie de bere
  • 6 linguri ulei de masline
  • 20 gr sare
  •  2 lingurite zahar

Cum se prepara?

  1. Pentru prepararea aluatului se pune faina pe o planseta, sau intr-un castron mare si se face in mijloc o gaura.
  2. Separat intr-un castronel mic  se pune apa calduta, se adauga drojdia si zaharul si se amesteca pana cand aceasta se dizolva complet, apoi se toarna peste faina.
  3. In alt pahar cu apa se dizolva sarea, se adauga uleiul de masline si se amesteca pana se dizolva, adaugand si acest amestec peste faina.
  4. Se framanta un aluat din toate ingredientele, pana se obtine consistenta dorita. Daca este prea tare se mai poate adauga apa, daca este prea moale mai puteti adauga putina faina. Continuati sa framantati pana aluatul devine moale, neted si elastic, care se pune intr-un castron cu putina faina, se acopera si aluatul cu faina si apoi cu un servet curat, lasandu-l la dospit 1 ora la loc cald, pana cand acesta isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se ia o bucata de aluat cat o mingiuta, Se framanta usor si se intinde cu sucitorul pana cand foaia se intinde cat tava in care se va coace pizza si se adauga peste umplutura preferata.

Vezi retete similare

Aluat crocant de pizza Aluat crocant de pizza
Aluatul crocant de pizza trebuie sa il incercati pentru ca este delicios si usor de preparat.
Aluat de pizza 8 minute la tigaie Aluat de pizza 8 minute la tigaie
Aluatul de pizza 8 minute la tigaie este un aluat fin si pufos, pe care il puteti pastra la congelator daca il preparati in cantitate mare.
Blat de pizza Blat de pizza
Blatul de pizza se prepara foarte usor, si se poate folosi si la prepararea tartelor sarate.
Aluat dospit Aluat dospit
Reteta pentru acest aluat dospit trebuie sa o retineti pentru ca este util in bucatarie. Din acest aluat puteti prepara blat de pizza, paine sau gogosi.
Aluat de pizza- varianta 3 Aluat de pizza- varianta 3
Acest aluat de pizza este foarte usor de preparat, iar daca va mai ramane dupa intinderea blaturilor, puteti prepara scovergi delicioase sau chifle in cutpor.
Aluat pentru cruste Aluat pentru cruste
Aluatul pentru cruste este de fapt un aluat pentru tarte, din care puteti prepara aperitive delicioase si aromate.
Aluat frantuzesc Aluat frantuzesc
Aluatul frantuzesc este un aluat fraged pe care il puteti folosi la placinte,tarte sau pateuri.
Aluat frantuzesc- varianta 2 Aluat frantuzesc- varianta 2
Aluatul frantuzesc este perfect pentru gustarele sarate precum pateuri, minipateuri, placinte dar il puteti folosi si la strudele cu fructe.
Aluat sarat pentru tarte Aluat sarat pentru tarte
Aluatul sarat pentru tarte este un aluat pentru aperitive si gustari, umpluturile fiind variate si pe gustul tuturor.
Aluat pentru pastete Aluat pentru pastete
Aluatul pentru pastete este foarte fraged, tocmai de aceea rezultatul final este delicios si apetisant!

Panificatie de azi

Cozonac neframantat Cozonac neframantat
Cozonacul neframantat trebuie sa il incercati, pentru ca se prepara usor iar gustul este senzational!
Baigli cu mac Baigli cu mac
Baigli cu mac este o rulata apetisanat si delicioasa, pe care o puteti prepara ori de cate ori doriti un desert diferit.