Aluat pentru pizza

Aluatul pentru pizza este punctul de plecare pentru o pizza delicioasa cu umplutura preferata. Acest aluat pentru pizza se poate folosi atat la pizza dulce cat si la cea sarata.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Aluatul pentru pizza este un aluat rapid, foarte delicios. Aluatul pentru pizza este un aluat rapid, foarte delicios.
  • Aluatul pentru pizza iese mai bun daca se framanta cu mana. Aluatul pentru pizza iese mai bun daca se framanta cu mana.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 kg faina
  • 600 ml apa
  • 25 gr drojdie de bere
  • 6 linguri ulei de masline
  • 20 gr sare
  •  2 lingurite zahar

Cum se prepara?

  1. Pentru prepararea aluatului se pune faina pe o planseta, sau intr-un castron mare si se face in mijloc o gaura.
  2. Separat intr-un castronel mic  se pune apa calduta, se adauga drojdia si zaharul si se amesteca pana cand aceasta se dizolva complet, apoi se toarna peste faina.
  3. In alt pahar cu apa se dizolva sarea, se adauga uleiul de masline si se amesteca pana se dizolva, adaugand si acest amestec peste faina.
  4. Se framanta un aluat din toate ingredientele, pana se obtine consistenta dorita. Daca este prea tare se mai poate adauga apa, daca este prea moale mai puteti adauga putina faina. Continuati sa framantati pana aluatul devine moale, neted si elastic, care se pune intr-un castron cu putina faina, se acopera si aluatul cu faina si apoi cu un servet curat, lasandu-l la dospit 1 ora la loc cald, pana cand acesta isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se ia o bucata de aluat cat o mingiuta, Se framanta usor si se intinde cu sucitorul pana cand foaia se intinde cat tava in care se va coace pizza si se adauga peste umplutura preferata.

Vezi retete similare

Aluat crocant de pizza Aluat crocant de pizza
Aluatul crocant de pizza trebuie sa il incercati pentru ca este delicios si usor de preparat.
Aluat de pizza 8 minute la tigaie Aluat de pizza 8 minute la tigaie
Aluatul de pizza 8 minute la tigaie este un aluat fin si pufos, pe care il puteti pastra la congelator daca il preparati in cantitate mare.
Blat de pizza Blat de pizza
Blatul de pizza se prepara foarte usor, si se poate folosi si la prepararea tartelor sarate.
Aluat dospit Aluat dospit
Reteta pentru acest aluat dospit trebuie sa o retineti pentru ca este util in bucatarie. Din acest aluat puteti prepara blat de pizza, paine sau gogosi.
Aluat de pizza- varianta 3 Aluat de pizza- varianta 3
Acest aluat de pizza este foarte usor de preparat, iar daca va mai ramane dupa intinderea blaturilor, puteti prepara scovergi delicioase sau chifle in cutpor.
Aluat frantuzesc Aluat frantuzesc
Aluatul frantuzesc este un aluat fraged pe care il puteti folosi la placinte,tarte sau pateuri.
Aluat de eclere Aluat de eclere
Aluatul de ecleruri contine o cantitate suficienta de lichide si, datorita acestui fapt, aluatul creste mult, creiand o cavitate mare in interior pe care o puteti umple cu ce compozitie doriti, dulce sau sarata.
Aluat de taitei Aluat de taitei
Aluatul de taitei este un aluat pe care il cunosc toate gospodinele.
Aluat pentru eclere Aluat pentru eclere
Aluatul pentru eclere etse un aluat vartos din care puteti prepara deserturi aromate si foarte gustoase.
Covrigei din aluat de paine cu nuca Covrigei din aluat de paine cu nuca
Covrigeii din aluat de paine cu nuca trebuie sa ii incercati pentru ca sunt foarte aromati si gustosi.

Panificatie de azi

Patrate cu migdale Patrate cu migdale
De aceasta prajitura nu te saturi niciodata si o singura bucatica nu este nicioadata de ajuns. Fulgii crocanti de migdale care o decoreaza sunt in contrast cu pandispanul moale de dedesubt.
Chouquettes Chouquettes
Chouquettes sunt gogosele pufoase din aluat de ecleruri, presarate cu cristale de zahar pentru a deveni mai crocante, delicioase atat simple cat si umplute cu frisca batuta.