Ton cu ghimbir si sos de soia

Tonulcu ghimbir si sos de soia este un preparat foarte aromat si gustos, pe care trebuie sa il incercati daca aveti ocazia.

4.5 stars based on 35 reviews

Ce ingrediente se folosesc?

  • 2 bucati ton
  • 175 ml vin alb sec
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura miere de albine lichida
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura sos iute
  • 1 lingurita ghimbir ras fin
  • 2 lingurite ulei de susan, pentru uns

PENTRU GARNITURA DE CASTRAVETI:

  • 1 cana rondele subtiri de castravete
  • 1/4 ceapa taiata rondele subtiri
  • 50 ml otet

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 2 portii

  1. Amestecati vinul, sosul de soia, mierea, sosul iute, usturoiul, zeama de lamaie si ghimbirul. puneti bucatile de peste intr-un castron si turnati peste ele 50 ml din amestecul de vin cu mirodenii. Lasati sa stea la marinat 30 de minute la temperatura camerei sau 2 ore la frigider.
  2. Scoateti pestele din marinata, stegeti-l si ungeti-l cu ulei. Frigeti pestele la gratar, nu mai mult de 4 minute pe fiecare parte.
  3. Restul de mairnata fierbeti-l la foc mediu, circa 15 minute, pana scade ca un sirop. Luati de pe foc si adaugati uleiul de susan.
  4. Pentru  garnitura de castraveti, puneti castravetii si ceapa intr-un castron, adaugati otetul si amestecati, apoi acoperiti vasul si lasati 15 minute la frigider.
  5. Serviti pestele ffript acoperit de sos si cu garnitura de castraveti.

Vezi retete similare

Chiftelute de ton in sos de legume Chiftelute de ton in sos de legume
Chiftelutele de ton cu sos de legume sunt foarte dietetice si usor de preparat. Le poti servi atat calde, cat si reci, cu sos de legume pe deasupra. Le poti servi si cu o salata din legume proaspete.
Creveti prajiti cu ghimbir si fructe Creveti prajiti cu ghimbir si fructe
Crevetii prajiti cu ghimbir si fructe sunt gustrea perfecta in zilele de vara, fiind un preparat gustos, plin de vitamine si cu un efect revigorant.
Peste cu ghimbir Peste cu ghimbir
Pestele cu ghimbir este un preparat care cu siguranta va va cuceri de la prima imbucatura. Indiferent ca e servit rece sau cald pestele cu ghimbir este foarte delicios si aromat.
Budinca de varza cu tocatura de soia Budinca de varza cu tocatura de soia
Budinca de varza cu tocatura de soia este un preparat de post foarte gustos.
Gulas cu soia Gulas cu soia
Reteta de gulas cu soia reprezinta o varianta foarte buna pentru cei care vor sa tina post dar nu pot renunta la ideea de a manca carne.O reteta delicioasa care va fi in topul preferintelor dumneavoastra.
Musaca de cartofi cu soia granule Musaca de cartofi cu soia granule
Musacaua de cartofi cu soia granule este o mancare de post gustoasa, aromata atat calda cat si rece.
Legume de vara umplute cu tocatura de soia Legume de vara umplute cu tocatura de soia
Legumele de vara umplute cu tocatura de soia este mancarea perfecta in zilele caniculare de vara cand dorim un preparat usor si foarte gustos.
Snitele de soia cu piure de cartofi Snitele de soia cu piure de cartofi
Snitelele de soia cu piure de cartofi trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte gustoase si aromate.
Vinete umplute cu ton Vinete umplute cu ton
Vinetele umplute cu ton poate fi un pranz delicios in zilele de vara cand avem la dispozitie o gramada de legume.Aceasta reteta datorita faptului ca are un continut scazut de calorii poate fi consumata de toata lumea ajutand chiar in unele regimuri.
Chiftelute de peste in sos de legume Chiftelute de peste in sos de legume
Chiftelutele de peste in sos de legume sunt delicioase si foaret gustoase in zilele de vara, daca le serviti reci.

de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.