Mancare de mazare cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de mazare cu carne este gustoasa, dar aceasta reteta traditionala din Ardeal este cea mai buna.

Ingrediente

    • 1 kg mazare proaspata
    • 500 gr carne
    • 2 linguri unt
    • 2 cepe
    • 1 morcov
    • 3 linguri pasta de tomate
    • 1 crenguta de cimbru
    • 200 ml vin alb dulce
    • boia iute
    • 100 gr slanina afumata
    • 1 salata verde
    • 2 linguri faina
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 lingurita miere de albine
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se taie in bucatele carnea si slanina si se pun la prajit in unt. Se toaca foarte marunt ceapa si morcovul si se pun peste carne. Se adauga salata taiata fideluta si faina si se amesteca bine.
  2. Cand faina incepe sa se rumeneasca, se stinge cu doua-trei cesti de apa. Cand incepe sa clocoteasca, se potriveste de gust cu sare, piper macinat si boia, apoi se adauga mazarea, cimbrul si vinul. Se lasa la fiert 30 de minute, pana scade. Se amesteca patrunjelul tocat marunt cu mierea si pasta de rosii, se toarna in cratita si se lasa sa mai dea in cateva clocote.

Recomandari

Mancaruri