Sarmale in foi de varza

Sarmalele in foi de varza sunt de nelipsit de pe masa romanilor de sarbatori. Fie ca sunt de porc, curcan sau vita ele sunt mereu la mare cautare.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Sarmalele in foi de varza sunt delicioase si satioase. Sarmalele in foi de varza sunt delicioase si satioase.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 800 gr carne tocata ( porc cu vita sau carne de curcan)
  • 3 cepe
  • 3 verze murate cu foi potrivite
  • 200 ml pulpa de rosii
  • 300 gr costita afumata cu sorici
  • 100 gr orez
  • 100 ml pasta de tomate
  • cimbru uscat
  • boia de ardei
  • piper macinat
  • ulei
  • sare

Cum se prepara?

  1. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, inabusita in ulie si 2 liguri de apa. Se adauga apoi orezul oparit un minut si strecurat, cimbru, sare, piper, dupa gust, doua linguri cu pasta de tomate, putin ulei si cateva linguri de apa. Se amesteca bine pana cant se omogenizeaza bine amestecul.
  2. Se desfac cu grija foile de varza pentru a nu se rupe. Se indeparteaza cotoarele si nervurile, se taie pe jumatate foile mari, se pune acte putina compozitie de carne si se impacheteaza strans ca sa nu se desfaca la fiert.
  3. Cotoarele si varza care nu se mai poate folosi la impachetat sarmale se toaca fideluta. Se pune un strat de varza tocata pe fundul unui vas mare, se asaza apoi sarmalele una langa alta, se adauga felii de costita afumata, dupa acre se asaza varza tocata si un alt strat de sarmale. Se continua astfel pana se termina toate sarmalele.
  4. La final, sarmalele trebuie sa fie acoperite cu varza tocata peste care se adauga pulpa de rosii, se pune o crenguta de cimbru, se adauga apa in care s-a diluat restul de pasta de tomate si boia de  ardei, apoi se pune vasul la fiert, acoperind cu un capac.
  5. Sarmalele se fierb la foc mic, circa 90 de minute si daca mai este nevoie se mai poate adauga apa. cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se servesc abia a doua zi incalzite in cuptor, cu mamaliguta calda si un ardei iute alaturi.

Vezi retete similare

Sarmale ardelenesti Sarmale ardelenesti
Sarmalele ardelenesti sunt cele mai gustoase si aromate, dar trebuie sa aveti grija pentru sunt si cele mai grase.
Sarmale batranesti-varianta 2 Sarmale batranesti-varianta 2
Reteta de sarmale batranesti nu poate lipsi din retetarul nici unei gospodine deoarece sunt delicioase.
Sarmale batranesti Sarmale batranesti
Sarmalele batranesti sunt delicioase si foarte aromate, de nelipsit la mesele festive in familie.
Sarmale din carne in amestec in foi de varza Sarmale din carne in amestec in foi de varza
Sarmalele din carne in amestec in foi de varza sunt delicioase, aromate si foarte apetisante.Merita sa le incercati!
Sarmale de post din orez si ciuperci Sarmale de post din orez si ciuperci
Sarmalele de post din orez si ciuperci sunt acele sarmale de post care ne duc cu gandul la copilaria la tara.
Sarmale de post in foi de varza Sarmale de post in foi de varza
Sarmalele de post in foi de varza sunt delicioase, satioase si economice, ele necesitand putine ingrediente.
Sarmale de post cu orez si ciuperci Sarmale de post cu orez si ciuperci
Sarmalele de post cu orez si ciuperci sunt delicioase, indiferent ca tineti sau nu post.
Sarmale din orez cu hribi uscati si legume Sarmale din orez cu hribi uscati si legume
Sarmalele din orez cu hribi uscati si legume sunt perfecte in perioada postului, avand o aroma si un gust delicat.
Sarmale moldovenesti in cuib Sarmale moldovenesti in cuib
Sarmalele moldovenesti in cuib sunt foarte gustoase si aromate fiind un preparat specific Bucovinei.
Sarmale moldovenesti Sarmale moldovenesti
Sarmalele moldovenesti trebuie sa le incercati pentru ca numai bune la mesele alaturi de cei dragi.

Mancaruri de azi

Curcan rumenit cu unt aromatizat Curcan rumenit cu unt aromatizat
Curcanul rumenit cu unt aromatizat trebuie sa il incercati pentru este reteta de succes pentru un pranz copios.
Tochitura moldoveneasca- varianta 2 Tochitura moldoveneasca- varianta 2
Tochitura moldoveneasca este delicioasa si apetisanta, numai buna atunci cand aveti invitati neasteptati.