Arpacas cu praz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Arpacasul cu praz este o mancare dietetica foarte satioasa si aromata, care se consuma de obicei in zilele de post.

Ingrediente

    • 250 gr arpacas
    • 1 kg praz
    • 150 ml ulei
    • sare
    • piper
    • 2 linguri cu bulion sau 1 pahar mic cu vin alb
    • zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti prazul, il tai bucati de 3-4 cm, il speli si-1 calesti 4 minute intr-o cratita mai mare, cu o ceasca de ulei.
  2. Arpacasul il alegi bob cu bob, il speli  in mai multe ape, il dai in clocot si arunci apa.
    Pui arpacasul peste praz, umpli cu supa de legume sau apa calda (4 masuri de apa la o masura de arpacas),apoi adaugi  vin alb sau bulion, sarezi si pui piper boabe si putin zahar si lasi sa fiarba mancarea pe foc mic sau scazi la cuptor30 de minute.
  3. Servesti mancarea calda, cu paine prajita sau fara paine.
     Arpacasul inlocuieste orezul.

Recomandari

Mancaruri