Sarmale din carne de curcan

Sarmalele din carne de curcan sunt foarte gustoase si dietetice, fiind preferatele copiilor si de cei care tin regim.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Sarmalele din carne de curcan sunt preferatele copiilor. Sarmalele din carne de curcan sunt preferatele copiilor.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 1 piept de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • marar si patrunjel tocate
  • 1 lingura cu unt
  • 150 gr orez
  • 2 linguri cu bulion de rosii
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 crengute de leustean
  • frunze de vita de vie sau de stevie
  • 500 ml bors

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti carnea de pielita si de oase, o toci cu un cutit ascutit, o pui intrun castron adanc, peste care adaugi orezul ales si spalat, 1 ceapa tocata, verdeata taiata marunt, bulion de rosii, 1 cartof ras si spalat in apa calduta si bine scurs, sare si piper.  Omogenizezi amestecul si adaugi un ou.
  2. Alegi 30-40 de frunze proaspete de vita sau de stevie, le speli cu apa rece si le oparesti cateva minute in apa fierbinte in care ai pus 1 lingura cu sare. Cand frunzele isi schimba culoarea, le scoti, le scurgi, le rupi in 2-3 bucati si le umpli cu tocatura de carne. Rulezi frunza, acoperi capetele si strangi umplutura.
  3. Asezi sarmalele  in cratita de tuci sau in oala de pamant, cu crengute de leustean printre ele, acoperi cu bors indoit cu apa si fierbi la foc mic cel putin 1 ora, cu 1 lingura cu unt sau ulei, scazi la cuptor si le servesti fierbinti, cu smantana deasupra si mamaliguta calda, alaturi de un vin alb sau rose.

Vezi retete similare

Sarmale in foi de varza Sarmale in foi de varza
Sarmalele in foi de varza sunt de nelipsit de pe masa romanilor de sarbatori. Fie ca sunt de porc, curcan sau vita ele sunt mereu la mare cautare.
Sarmale din carne de vanat Sarmale din carne de vanat
Sarmalele din carne de vanat sunt foarte bune si gustoase, ele fiind considerate o delicatesa culinara munteneasca.
Sarmale in foi de vita- varianta 2 Sarmale in foi de vita- varianta 2
Sarmale in foi de vita sunt apetisante si gustoase, mai ales daca in momentul servirii se adauga in farfurie o lingura cu iaurt.
Sarmale ardelenesti Sarmale ardelenesti
Sarmalele ardelenesti sunt cele mai gustoase si aromate, dar trebuie sa aveti grija pentru sunt si cele mai grase.
Sarmale din carne in amestec in foi de varza Sarmale din carne in amestec in foi de varza
Sarmalele din carne in amestec in foi de varza sunt delicioase, aromate si foarte apetisante.Merita sa le incercati!
Sarmale din carne de porc cu afumatura Sarmale din carne de porc cu afumatura
Sarmalele din carne de porc cu afumatura sunt acele sarmale aromate si gustoase pe care le regasim pe masa de Craciun.
Sarmale in foi de stevie Sarmale in foi de stevie
Sarmalele in foi de stevie trebuie sa le incercati deoarece sunt delicioase si apetisante.
Sarmale cu carne de porc si ciolan afumat Sarmale cu carne de porc si ciolan afumat
Sarmalele cu carne de porc si ciolan afumat este un preparat de baza mai ales cu ocazia sarbatorilor de Craciun!
Sarmale in foi de varza- varianta 2 Sarmale in foi de varza- varianta 2
Sarmale in foi de varza sunt specifice sarbatorilor de iarna cand varza murata este cea mai buna.
Sarmale batranesti-varianta 2 Sarmale batranesti-varianta 2
Reteta de sarmale batranesti nu poate lipsi din retetarul nici unei gospodine deoarece sunt delicioase.

de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.