Usturoi marinat

Usturoiul marinat este un preparat delicios, care este mult mai bun dact usturoiul proaspat deoarece este mult mai usor de digerat si mult mai aromat.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Usturoiul marinat nu trebuie sa lipseasca din camara de iarna. Usturoiul marinat nu trebuie sa lipseasca din camara de iarna.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 350 ml otet de vin alb
  • 4 capatani de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 3 cuisoare
  • 3 fructe de ienupar
  • 15 boabe de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 350 ml vin alb sec
  • 1 lingurita de zahar

Cum se prepara?

  1. Usturoiul se curata, iar intr-o cratita se pun otetul si vinul, impreuna cu frunzele de dafin, cuisoarele, ienuparul, boabele de piper si sare,  si se lasa sa fiarba.
  2. Dupa ce amestecul a dat in 2-3 clocote se pun cateii de usturoi, lasand sa fiarba impreuna timp de 1 minut.
  3. Se iau 3 borcane de cate 150 ml, in care se pun catei de usturoi, se adauga lichid cat sa acopere usturoiul, apoi se pune capacul, se baga apoi in cuptorul incin pentru 30 de minute, apoi se tin la rece .
  4. Usturoiul marinat se poate consuma  cam la o luna din momentul in care a fost conservat.

Vezi retete similare

Ciuperci marinate Ciuperci marinate
Ciupercile marinate sunt la fel de gustoase ca si muraturile. Pot fi consumate cu succes pe timp de iarna cu orice fel de garnitura sau friptura. Iubitorii de ciuperci pot prepara ciuperci marinate dupa aceasta reteta simpla si rapida.
Vinete marinate-varianta 2 Vinete marinate-varianta 2
Vinetele marinate sunt foarte gustoase si usor depreparat, ele fiind aperitivul ideal in zilele geroase de iarna.
Ciuperci marinate-varianta 2 Ciuperci marinate-varianta 2
Ciupercile marinate nu trebuie sa lipseasca din nici o camara cu conserve de iarna deoarece ele sunt aromate si pastreaza intact aroma ciupercilor.
Ciupercute marinate Ciupercute marinate
Ciupercutele marinate sunt delicioase iarna, cand nu se gasesc prea multe legume proaspete, dar dorim totusi sa mancam sanatos...
Muraturi bulgaresti Muraturi bulgaresti
Muraturile bulgaresti au o aroma a lor pe care nu o poti inlocui cu nimic. Servite reci iarna alaturi de friptura preferata sunt un deliciu.
Ghiveci pentru iarna- varianta 2 Ghiveci pentru iarna- varianta 2
Ghiveciul pentru iarna este foarte bun, mai ales ca ne este de mare ajutor atunci cand dorim legume delicioase de vata.
Harbuji murati Harbuji murati
Harbuji murati sunt acele muraturi asortate delicioase si foarte usor de preparat, numai bune alaturi de feluri scazute de mancare.
Vinete murate Vinete murate
Vinetele murate sunt foarte bune la prpararea multor feluri de mancare , iarna, cand nu se gasesc prea multe legume proaspete.
Pepeni verzi murati Pepeni verzi murati
Dintre toate muraturile pepenii verzi murati sunt de departe cei mai apreciati. Gustul lor dulce-acrisor ofera o senzatie unica de fiecare data cand ii veti savura.
Gogosari cu vinete trase in ulei Gogosari cu vinete trase in ulei
Gogosari cu vinete trase in ulei sunt deliciiosi si de mare folos iarna la prepararea diferitelor feluri de mancare delicioase.

Conserve si Muraturi de azi

Ardei umpluti cu varza Ardei umpluti cu varza
Ardeii umpluti cu varza sunt nemaipomeniti a salata alaturi de un fel principal gustos.
Ciuperci murate- varianta 2 Ciuperci murate- varianta 2
Ciupercile murate sunt delicioase iarna atat la prepararea mancarii cat si in salate sau la garnitura.