Usturoi marinat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Usturoiul marinat este un preparat delicios, care este mult mai bun dact usturoiul proaspat deoarece este mult mai usor de digerat si mult mai aromat.

Ingrediente

    • 350 ml otet de vin alb
    • 4 capatani de usturoi
    • 3 frunze de dafin
    • 3 cuisoare
    • 3 fructe de ienupar
    • 15 boabe de piper
    • 1 lingurita de sare
    • 350 ml vin alb sec
    • 1 lingurita de zahar

Instructiuni de preparare

  1. Usturoiul se curata, iar intr-o cratita se pun otetul si vinul, impreuna cu frunzele de dafin, cuisoarele, ienuparul, boabele de piper si sare,  si se lasa sa fiarba.
  2. Dupa ce amestecul a dat in 2-3 clocote se pun cateii de usturoi, lasand sa fiarba impreuna timp de 1 minut.
  3. Se iau 3 borcane de cate 150 ml, in care se pun catei de usturoi, se adauga lichid cat sa acopere usturoiul, apoi se pune capacul, se baga apoi in cuptorul incin pentru 30 de minute, apoi se tin la rece .
  4. Usturoiul marinat se poate consuma  cam la o luna din momentul in care a fost conservat.

Recomandari

Fasole verde cu ceapa la borcan

Fasolea verde cu ceapa la borcan se serveste ca un fel de mancare. Pentru o aroma mai delicata cand desfaceti borcanul sa o consumati adaugati si putin usturoi tocat fin.

30 min
4 servings

Conopida cu vinete intregi in saramura

Conopida cu vinete intregi in saramura este o salata delicioasa de muraturi care nu poate lipsi din camara niciunei gospodine.

30 min
4 servings

Ciuperci marinate-varianta 2

Ciupercile marinate nu trebuie sa lipseasca din nici o camara cu conserve de iarna deoarece ele sunt aromate si pastreaza intact aroma ciupercilor.

30 min
4 servings

Castraveti in saramura-varianta 2

Castravetii murati in saramura sunt muraturi care pot fi consumate la foarte multe retete de mancare. Din castravetii murati in saramura se prepara mancare de castraveti, sunt utilizati la salata boeuf, salate asortate de muraturi, etc...

30 min
4 servings

Conopida cu castraveti in saramura

Conopida cu castraveti in saramura se serveste drept salata asortata de muraturi alaturi de un fel principal delicios. Zeama in care s-au murat se poate folosi pentru acrirea borsurilor.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi