Prajitura Kati

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Kati etse un desert perfect pentru o masa festiva sau de ce nu o puteti preparat chiar si atunci cand doriti ceva dulce facut de dvs!

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 150 gr untura
    • 3 galbenusuri
    • 50 ml lapte
    • 700 gr faina
    • 150 gr zahar
    • 100 gr smantana
    • 1 plic bicarbonat de amoniu

    PENTRU CREMA:

    • 2 linguri gem de caise
    • 100 gr unt
    • 50 ml lapte
    • 2 linguri cacao
    • 150 gr zahar pudra
    • 1 esenta de rom

    PENTRU ORNAT:

    • 50 gr ciocolata amaruie
    • 150 gr zahar
    • 3 albusuri

Instructiuni de preparare

  1. Freci untura cu zaharul, adaugi galbenusurile, smantana, amoniacul stins in 50 ml de lapte si faina. Framanti bine , apoi inparti aluatul in trei parti din care coci 3 foi pe dosul tavii tapetate cu faina sau hartie de copt, fiecare foaie cate 7-10 minute.
  2. Inmoi una dintre foi in laptele amestecat cu esenta de rom, adaugi cacaua, dulceata de caise si untul frecat cu zaharul, apoi omogenizezi compozitia.
  3. Deasupra prajiturii intinzi o glazura preparata din albusurile batute  spuma pe abur cu zaharul, peste acre razi ciocolata amaruie.

Recomandari

Prajituri