Negresa glazurata cu mascarpone

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Negresa glazurata cu mascarpone trebuie sa o preparati pentru ca este un desert minunat, perfect in zilele calde de vara.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 5 oua
    • 180 gr faina
    • 200 gr ciocolata amaruie
    • 3 linguri cacao
    • 180 gr unt
    • 1 plic zahar vanilat
    • 180 gr zahar pudra
    • sare

    PENTRU GLAZURA:

    • 350 gr mascarpone
    • 1 plic zahar vanilat
    • 2 galbenusuri
    • 200 gr zahar tos alb
    • 1 lingurita coniac

Instructiuni de preparare

  1. Se pregateste ciocolata, se taie cubulete si se topeste la baie de aburi, apoi se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei.
  2. Se freaca untul cu zaharul, cu putina sare si zahar vanilat si se adauga ouale unul cate unul. Se pune o parte din ciocolata si, la final, faina si cacaua cernute. Se incorporeaza usor sa nu se lase si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
  3. Intre timp, se freaca galbenusurile cu zaharul si coniacul. Se adauga vanilia si crema de branza. Se scoate foaia din cuptor, se raceste si se asaza un strat de crema pe deasupra. Se intinde uniform si se orneaza cu restul de ciocolata amaruie. Se lasa la rece si apoi se taie cubulete.

Recomandari

Prajituri