Placinta cu mere-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu mere este mult mai gustoasa daca adaugati miez de nuca, sau o puteti prepara in combinatie cu pere sau chiar dovleac.

Ingrediente

    • 200 gr margarina
    • 400 gr faina
    • 175 ml apa
    • 2 linguri cu otet
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 175 gr zahar
    • 1 lingurita cu scortisoara macinata
    • 1,5 kg mere
    • 10-12 nuci

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-8 persoane

  1. Se imparte faina in 2 parti: 200 gr se amesteca incet cu margarina ca sa se obtina un aluat omogen. Faina ramasa se pune in castron, se face un aluat cu apa, sare si otet.
  2. Aluatul cu margarina se lasa la congelator 30 de minute, iar aluatul cu apa se framanta si se bate de planseta infainata pana cand face basici.
  3. Cele doua aluaturi se intind foi subtiri, se impaturesc, se intind iar cu sucitorul si se lasa la rece 1/2 ora, apoi se folosesc.
  4. Se spala merele si se trec pe razatoarea mare cu coaja cu tot, dar fara seminte. Se pun in cratita mare, se tin pe foc moale 10-15 minute, amestecand cu lingura de lemn pentru omogenizare. Se racesc, se indulcesc cu zahar tos, se parfumeaza cu scortisoara si se amesteca cu nuci tocate.
  5. Se intind doua foi de aluat: prima se pune in tava neunsa a aragazului, se acopera cu mere si se pune deasupra a doua foaie de aluat. Se coace placinta 1/2 ora.

Recomandari

Placinte