Placinta cu cartofi si ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu cartofi si ceapa este o placinta-aperitiv foarte gustoasa, usor de preparat si care necesita putine ingrediente.

Ingrediente

    • foi de placinta
    • 2 legaturi ceapa verde
    • 1 ceapa alba
    • 500 gr cartofi
    • 4 linguri ulei
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 35 minute
Timp de fierbere 30 minute

  1. Se curata cartofii in coaja, apoi se curata si se taie felii.
  2. Ceapa se taie marunt, apoi se caleste in doua linguri de ulei si, dupa ce a devenit aurie, se adauga 3 linguri de apa si se lasa sa se evapore. Se repeta operatiunea de inca 2 ori adaugand mereu cate 3 linguri de apa, apoi se ia de pe foc, se potriveste de sare si piper si se amesteca cu feliile de cartofi.
  3. Se unge cu ulei tava de copt, se asaza pe funful ei 6-7 foi de placinta, lasand marginile foilor sa depaseasca marginea vasului. Se toarna umplutura si apoi se aduna marginile foilor catre centrul tavii.
  4. Se unge placinta cu putin ulei, apoi se coace 35 de minute, la foc potrivit.

Recomandari

Placinte