Varza de Cluj umpluta cu carne de vita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Varza de Cluj umpluta cu carne de vita este un preparat complicat pe care trebuie sa il incercati daca veti avea ocazia.

Ingrediente

    • 1 varza potrivita
    • 750 gr carne de vita
    • 3 cepe
    • 150 gr pasta de tomate
    • 4 linguri smantana
    • 1 ou
    • 4 linguri ulei
    • 150 ml bors
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata varza de foile vestede, se scoate cotorul dar fara sa se desprinda foile.
  2. Se da carnea prin masina de tocat, se amesteca cu cepele tocate si se pune intr-o cratita cu ulei, pe foc mic, sa se inabuse bine pana incepe sa se rumeneasca. Se ia vasul de pe foc si cand s-a racorit se amesteca cu oul, piper macinat, sare si se umple varza printre foi cu carne.
  3. Se strang bine foile, se leaga, se asaza intr-o  cratita, se toarna pasta de tomate si borsul si se introduce la cuptor sa fiarba si sa se coaca.
  4. Cand este gata se serveste intreaga pe un platou, asezand smantana peste.

Recomandari

Mancaruri