Tocana de carne si legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana de carne si legume este o mancare delicioasa, satioasa si usor de preparat.

Ingrediente

    • 700 gr carne de porc
    • 3 cepe mari
    • 300 rg ciuperci
    • 300 gr pasta de tomate
    • 1 telina mica
    • 2 catei de usturoi
    • 1 ardei gras
    • 1 lingurita rasa cu amidon alimentar
    • 1 lingurita cimbru
    • piper negru macinat
    • 1 lingurita chimen macinat
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pune la inabusit carnea tocata marunt si usturoiul taiat fasii. Cans ceapa incepe sa devina sticloasa, adauga carnea de porc. Lasa pe foc pana ce isi schimba culoarea, apoi adauga ciupercile taiate felii, si amesteca.
  2. Dupa 2 minute, adauga telina rasa, ardeiul taiat marunt, chimenul macinat si o cana cu apa si lasa sa fiarba acoperit 30 de minute. Daca scade prea mult mai poti adauga apa.
  3. Adauga apoi pasta de tomate, amidonul, cimbrul si, eventual, o ceasca cu apa.Lasa sa fiarba 15 minute, amestecand din cand in cand, si daca mai este nevoie mai adauga apa. Dupa ce incepe sa dea in clocote, potriveste de sare si piper, stinge focul si lasa acoperit cateva minute.
  4. Tocana se serveste calda, cu mamaliguta sau paine si un pahar cu vin alb.

Recomandari

Mancaruri