Sarmale de post cu aroma de menta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele de post cu aroma de menta sunt aromate, delicioase si foarte usor de preparat, fiind perfecte reci in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 250 gr orez
    • 2 cepe
    • 2 morcovi
    • 1 telina
    • 3 linguri cu bulion
    • piper boabe
    • sare
    • menta uscata si faramitata (1 lingura plina)
    • 1 varza murata mare
    • 150 ml ulei
    • 2 crengute de cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Alegi orezul bob cu bob, il speli in 2-3 ape, il lasi in apa rece cat pregatesti legumele.
  2. Razuiesti morcovii, cureti telinele si cepele, le treci prin razatoarea mare si le pui sa se caleasca in ceaun sau in cratita mare, cu o ceasca de ulei. Cand s-au inmuiat pui orezul cu apa in care a stat, amesteci si lasi pe foc mic inca 10 minute.
  3. Intr  timp,  pregatesti varza: o desfaci foaie cu foaie, o speli, o tai bucati mari si o lasi sa se scurga bine.
  4. Adaugi in amestecul de orez si legume: sare, o lingura cu bulion si menta uscata, bine faramitata. Omogenizezi  amestecul si faci sarmale. Pui o lingura cu umplutura pe foaia de varza, o rulezi, apesi capetele si asezi sarmalele intr-o oala inalta, in care pui miezul tocat de varza murata.
  5. Umpli oala cu apa calduta si lasi sa fiarba la foc mic 30 de minute, dupa care pui peste sarmale 2 linguri cu bulion desfacut intr-o ceasca cu apa si le acoperi cu 1 frunza de varza. Lasi sa mai fiarba 2 ore, dupa care servesti sarmalele calde.

Recomandari

Mancaruri