Rata pe varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rata pe varza este o mancare delicioasa, aspectuoasa si gustoasa, cu care ii puteti oricand incanta pe cei dragi. In momentul servirii puteti infige in varza si cateva ciusti iuti.

Ingrediente

    • 1 rata
    • ulei sau untura
    •  piper boabe
    • 1 varza
    • 2 linguri pasta de tomate
    • cimbru
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Varza daca este proaspata se taie fideluta, se stopeste cu sare si se freaca cu mana pana se inmoaie, iar daca varza este murata se spala bine cu apa calda ca sa se desareze.
  2. Se pune rata curatata si spalata intr-o cratita cu untura si se lasa pana se albeste pe amandoua partile, dupa care se pune peste ea varza, se toarna putina apa si pasta de tomate, se adauga cateva boabe de piper si cimbru si se introduce la cuptor sa fiarba.
  3. Din cand in cand se mai adauga cate putina apa pana cand rata este fiarta.
  4. Se scoate rata deasupra verzei, se lasa sa se rumeneasca, apoi se scoate. Varza se lasa in cuptor pana se caleste bine.
  5. Se asaza pe o farfurie mare varza in mijloc, iar de jur imprejur se pun bucati de rata, dupa care se poate servi.

Recomandari

Mancaruri