Orez sarbesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Orezul sarbesc este o mancare de post foarte gustoasa si satioasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • ceapa
    • 1 catel de usturoi
    • ardei gras
    • delikat sau supa de carne
    • morcovi
    • orez cu bobul rotund
    • mazare
    • rosii la conserva sau 1 lingura bulion
    • ciuperci
    • ulei
    • patrunjel verde
    • sare
    • marar
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata legumele si se taie, apoi se prajesc putin in ulei. Se adauga si orezul si se amesteca cu legumele.
  2. Se acopera cu apa, se adauga delikat pentru gust si se lasa sa fiarba la foc mic. Din cand in cand se amesteca si daca trebuie se adauga apa pana fierb orezul si legumele. Mancarea trebuie sa fie legata.
  3. Se adauga rosiile din conserva sau bulionul, mirodeniile, feliute subtiri de usturoi.
  4. Orezul sarbesc se serveste ca garnitura pentru friptura sau ca mancare de post.

Recomandari

Pilaf sarbesc

Una dintre cele mai gustoase retete de orez este pilaful sarbesc. Plin de culoare si legume, pilaful sarbesc este o reteta foarte delicioasa, care poate fi combinata cu carnea de pui, sau poate constitui un fel principal vegetarian ideal pentru zilele de

30 min
4 servings

Jigou de berbec cu orez

Jigoul de berbec cu orez este un preparat delicios si foarte gustos, specific sarbatorilor de Paste!

30 min
4 servings

Sarmale de post cu orez si ciuperci

Sarmalele de post cu orez si ciuperci sunt delicioase, indiferent ca tineti sau nu post.

30 min
4 servings

Spanac cu orez

Pentru că a apărut spanacul proaspăt, nu puteam rata una din reţetele pe care orice gospodină le repetă primăvara:spanac cu orez. Fie ca fel principal, fie servită alături de ochiuri în apă, e recomandată datorită conţinutului mare de fier.

30 min
4 servings

Cartofi umpluti cu orez

Cartofii umpluti cu orez este preparatul perfect pentru perioadele de post sau in diferitele regimuri si cure.

30 min
4 servings

Mancaruri