- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale ochiuri pe pat de legume se servesc atat calde cat si reci, ele fiind servite atat ca fel principal cat si ca aperitiv.
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 1 legatura ceapa verde
- 6 rosii cherry
- 50 gr masline verzi
- 3 lingurite ulei de masline
- 4 oua
- 3 ardei
- 250 gr ciuperci
- 100 gr costita afumata
- piper negru macinat
- sare
- arpagic pentru ornat
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa, se toaca marunt, apoi se caleste in ulei incalzit usor, adaugand treptat ardeii taiati fasii si se lasa sa se inabusa, la foc mic, in suc propriu.
- Inre timp, se curata ciupercile, se spala si se taie felii subtiri si se calesc cu restul legumelor.
- Se adauga costita afumata taiata fasii, maslinele, rosiile cherry taiate jumatati si se mai tin pe foc inca 20 de minute, adaugand la final, ouale sparte deasupra.
- Se baga tigaia cel mult 5 minute in cuptorul incins si, dupa ce s-au facut, se servesc ornate cu arpagic tocat marunt.