Morun gratinat cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Morunul gratinat cu ciuperci este un preparat foarte gustos si delicat, perfect in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1,5 kg morun fara cap
    • 150 gr faina
    • 150 gr unt
    • 100 ml vin alb
    • 100 gr cascaval
    • 2 foi de dafin
    • 2 oua
    • 2 cepe
    • 200 gr ciuperci proaspete
    • 400 ml lapte
    • 50 gr pesmet
    • 100 gr smantana
    • piper boabe
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Morunul se curata, se spala si se portioneaza. cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se separa albusurile de galbenusuri. Ciupercile se curata, se spala in mai multe ape, si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, iar laptele se fierbe.
  2. Bucatile de peste se fierb in apa cu ceapa, piper, foi de dafin, vin si sare.
  3. Se prepara un sos din 100 gr de unt, faina dizolvata in lapte, smantana si sare. Se fierbe 15 minute, se raceste putin si se aduaga 50 gr cascaval ras, galbenusurile de ou, albusurile batute spuma si se amesteca usor.
  4. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet se adauga jumatate din cantitatea de sos, se asaza bucatile de peste, deasupra ciuperci si restul de sos. Se presara cascaval ras si se introduce tava la cuptor circa 10 minute, sa se gratineze.

Recomandari

Mancaruri