Ciulama de hribi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciulamaua de hribi este foarte gustoasa si aromata, fiind o mancare gustoasa si dietetica, in acelasi timp.

Ingrediente

    • 500 gr hribi proaspeti sau uscati
    • 100 gr unt sau ulei
    • 2 linguri cu faina,
    • 1 lingura cu zahar
    • 200 ml lapte nefiert
    • 200 gr smantana
    • sare
    • piper
    • marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati hribii de frunze si nisip, spalati cu atentie in 2-3 ape, scoateti si coditele. Controlati daca sunt compacte, daca au viermi aruncati-le.
  2. Puneti hribii sa fiarba 10 minute in apa clocotita cu sare si zahar. Daca aveti hribi uscati acestia se lasa in apa 2-3 ore, apoi se dau in clocot 10 minute, se scurg si se gatesc. Scoateti hribii si-i scurgeti in sita, apoi ii tocati felii nu prea mici.
  3. Faceti un sos alb din unt inmuiat pe foc moale, faina pusa in doua reprize si lapte dulce pus cate putin. Laptele se pune peste amestecul de faina si unt in timp ce amestecati in cratita cu lingura de lemn. Sosul trebuie sa fiarba 15 minute la foc mic.
  4. Cand ati tocat hribii puneti-i intr-o cratita mica sa fiarba cu smantana. Dupa 15 minute trageti cratita de pe foc. Amestecati hribii cu sosul alb, sarati, condimentati cu piper macinat si marar tocat.
  5. Serviti ciulamaua de hribi cu mamaliga calda sau rece inainte ca sosul sa prinda pelicula de protectie.

Recomandari

Ciulama de hribi- varianta 2

Ciulamaua de hribi este o mancare moldoveneasca foarte gustoasa, pe care o puteti servi ca fel principal, alaturi de o salata gustoasa.

30 min
4 servings

Pilaf de hribi

Pilaful de hribi este o mancare de post delicioasa, aromata si plina de vitamine.

30 min
4 servings

Tocanita de hribi proaspeti

Tocanita de hribi proaspeti este o mancare delicioasa de post, gustoasa si pe placul tuturor.

30 min
4 servings

Tocanita de hribi

Tocanita de hribi este o tocanita aromata si foarte gustoasa, perfecta atat la masa de pranz cat si la cina.

30 min
4 servings

Ciulama de ciuperci- varianta 3

Ciulama de ciuperci este delicioasa, dar daca o preparat ca atare, de post, veti observa aroma intens a ciupercilor. Daca vreti sa nu fie de post, inlocuiti apa cu lapte dulce si, la final, adaugati o lingura de smantana.

30 min
4 servings

Mancaruri