Urzici piure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

De fiecare data cand aveti ocazia nu ratati sa preparati urzici piure. Pe langa faptul ca se prepara rapid sunt pline de fibre si de vitamine sanatoase.

Ingrediente

    • 1 kg urzici
    • 200 ml lapte
    • sare
    • 50 gr unt
    • 7-8 catei de usturoi
    • 1 lingura faina

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg urzici tinere, de la care se iau numai varfurile. Urzicile se spala in 3-4 ape reci si se fierb in putina apa cu sare. Cand apa clocoteste se pun urzicile, se lasa sa fiarba, apoi se scurg intr-un vas curat, pentru ca apa in care au fiert este buna de baut.
  2. Urzicile se toaca, se pun intr-o cratita cu unt, cu o lingura de faina, se amesteca bine si se toarna laptele. Se amesteca, pe foc, pana se ingroase.
  3. Urzicile piure se servesc cu mujdei de usturoi sau cu hrean ras si cu mamaliguta.

Recomandari

Garnituri