Cartofi cu oua

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu oua la cuptori sunt foarte gustosi si simplu de preparat. Cartofii cu oua se pot servi atat ca aperitiv cat si ca fel principal.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 1 ceapa
    • 200 gr parmezan
    • 150 ml lapte proaspat
    • 5 cartofi
    • 50 gr unt
    • 1 lingurita faina

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se taie felii. Se fierb ouale tari si se taie felii. Intr-un vas termorezistent uns cu unt, se asaza un rand de cartofi presarati cu sare si un rand de felii de oua si iar cartofi, avand grija ca ultimul strat sa fie de cartofi.
  2. Se prepara un sos astfel: intr-o cratita se pun 30 gr unt, se adauga ceapa tocata marunt, se lasa sa se rumeneasca, apoi se adauga faina. Se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba, amestecand pana se ingroasa ca o smantana. Peste sos se presara sare, piper, parmezan ras si se amesteca.
  3. Se toarna sosul peste cartofi si se baga vasul in cuptor ca se rumneasca, apoi se poate servi.

Recomandari

Garnituri