Ghebe murate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghebele murate sunt delicioase iarna deoarece au o aroma delicata si un gust delicios de care cu siguranta va veti indragosti si dvs,

Ingrediente

    • 2 kg ghebe
    • 1 l apa
    • 200 ml otet
    • sare
    • zahar
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ghebele (se pastreaza intregi) in mai multe ape reci, se pun in vas mare, se acopera cu apa calda si se fierb, pe foc mic 15 minute.
  2. Se scot si se spala in mai multe ape reci, se pun in borcane de 800 g, se acopera cu o sa­ramura in care se adauga 2-3 linguri cu zahar si 1 pahar cu otet .Saramura se toarna peste ghebe, se pune putin piper, se capseaza borcanele. Se servesc in salate simple sau salate asortate, decorate cu felii de ou si verdeata to­cata.

Recomandari

Zacusca de vinete cu ghebe

Zacusca de vinete cu ghebe este foarte delicioasa avand un gust aparte daorita ghebelor. Servita in orice sezon, atat in post cat si in zilele de sarbatoare ofera o masa de neuitat.

30 min
4 servings

Ciuperci murate- varianta 2

Ciupercile murate sunt delicioase iarna atat la prepararea mancarii cat si in salate sau la garnitura.

30 min
4 servings

Prune murate

Prunele murate sunt ideale ca salata alaturi de o friptura la gratar....

30 min
4 servings

Vinete murate

Vinetele murate sunt foarte bune la prpararea multor feluri de mancare , iarna, cand nu se gasesc prea multe legume proaspete.

30 min
4 servings

Ciuperci murate

Ciupercile murate sunt ideale in zilele de iarna cand doriti sa preparati o mancare delicioasa de post.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi