Legume siciliene la borcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Legume siciliene la borcan se prepara pentru a le servi ca garnitura la friptura preferata.

Ingrediente

    • 2 vinete
    • 2 tije de telina
    • 100 gr masline verzi fara samburi
    • ulei
    • 2 cepe
    • 4 rosii bine coapte
    • 100 gr masline negre fara samburi
    • 100 ml otet din vin
    • piper
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala si se usuca legumele care se taie apoi, in cuburi mici.
  2. Intr-o cratita cu ulei incins se pun vinetele sa se inmoaie pentru 10-15 minute, apoi se scot si in cratita se mai adauga ulei si se pune ceapa taiata marunt.
  3. Ceapa se lasa 5 minute si apoi  se adauga tijele de telina taiate rondele care se lasa 3 minute la calit. Se adauga rosiile si din acest moment se mai lasa sa fiarba 10 minute.
  4. Se adauga vinetele, maslinele taiate marunt si otetul, se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa pe foc 5 minute, dupa care se toarna in borcane.

Recomandari

Conserve si Muraturi