Pastrama de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastrama de porc este un preparat de iarna foarte gustos si care il puteti servi la orice ora.

Ingrediente

    • 1 kg carne
    • 1 lingura cu sare
    • 3 gr piper
    • 1 gr silitra
    • 1 lingurita boia de ardei
    • 1 capatana de usturoi
    • 1 ramura de cimbru

Instructiuni de preparare

  1. Se pun intr-o farfurie: usturoiul pisat ca pentru mujdei, sarea, silitra, boiaua, frunzele de cimbru maruntite si se amesteca.
  2. Se taie carnea fasii late de 5-6 cm, groase de 2-3 cm, se freaca fiecare fasie cu amestecul de condimente.
  3. Se asaza bucatile de carne intr-un vas emailat, se acopera cu restul de  condiment, se pune o greutate deasupra si se lasa asa 3-4 zile la temperatura de 10-15°C.
  4. Se leaga bucatile de carne cu sfoara si se atarna la fum cald pentru 2 zile, apoi se poate  servi ca aperitiv.

Recomandari

Aperitive