Budinca de orez cu lapte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de orez cu lapte este pentru multi dintre noi desertul copilariei...poate singurul de care ne aducem cu siguranta aminte.

Ingrediente

    • 180 gr orez prefiert
    • 250 gr zahar
    • 500 ml apa
    • 1/6 lingurita nucsoara
    • 500 ml lapte caldut
    • 3 oua
    • 250 ml lapte rece
    • sare
    • 1 lingura unt

    PENTRU DECOR:

    • 3 linguri zahar
     

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o craticioara se pun orezul, apa si sarea si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere. In acest moment, se acopera craticioara cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic pentru 10 minute. Se adauga laptele cald, se acopera din nou cu capac si se lasa la fiert inca 10 minute. Se trage apoi craticioara de pe foc si se pune nucsoara.
  2. Cat fierbe orezul, intr-un castron se amesteca ouale, zaharul si laptele rece pana ce se topeste zaharul. Apoi, acest amestec se pune in orezul fiert in apa.
  3. Se unge un vas termorezistent  cu putin unt si se toarna amestecul de orez. Se pune deasupra restul untului si se da la cuptorul preincalzit 5 minute. Dupa acest timp, se presara zaharul si se mai lasa 5 minute la cuptor pentru ca acesta sa se topeasca.

Recomandari

Aperitive