Mamaliguta cu branza unt si oua la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mamaliguta cu branza unt si oua la cuptor este foarte buna si gustoasa, fiind un preparat indragit mai ales de copii.

Ingrediente

    • 1,5 l apa
    • 400 gr malai
    • sare
    • 3 linguri cu unt
    • 300 gr branza telemea data pe razatoare sau branza framantata de oi
    • 2 oua
    • 3 linguri cu smantana

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Faceti o mamaliga obisnuita din apa foarte calda, sare si malai pus in ploaie. Fierbeti la foc mic amestecand cu lingura de lemn sau cu facaletul pentru a obtine o mamaliga fara cocoloase.
  2. Ungeti cu unt cat incape intr-o lingura o forma de sticla sau de teflon, puneti un strat de mamaliga, presarati branza peste mamaliga. Pastrati 2-3 linguri pentru ultimul strat. Puneti peste stratul de branza alt strat de mamaliga, intindeti tot untul ramas.
  3. Ultimul strat de mamaliga va primi: branza, ouale batute cu smantana si putina sare. Puneti forma la cuptor pentru 20 minute. Serviti mamaliga taiata felii mari.

Recomandari

Aperitive