Balmos oltenesc-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Balmosul oltenesc este un aperitiv rustic, aromat si foarte gustos.

Ingrediente

    • 350 gr malai
    • 1 l apa sau lapte
    • 1 lingurita cu sare
    • 2 linguri cu unt
    • 500 gr cas dulce de oi sau de vaca
    • sare
    • 200 gr smantana

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Faceti o mamaliga din apa sau lapte nefiert, malai si sare. Lasati sa fiarba 20-25 minute amestecand cu lingura de lemn sau cu facaletul din lemn de tei pastrat pentru aceasta operatie (mai ales cand sunt multe persoane la masa si mamaliga nu se lasa induplecata ca sa fie amestecata cu lingura).
  2. Cand mamaliga a fiert, puneti 1 lingura de unt, amestecati repede si stingeti focul.
  3. Ungeti o cratita emailata sau o forma de sticla termorezistenta cu unt, puneti un strat de mamaliga in cratita. Acoperiti mamaliga cu felii subtiri de cas dulce. Presarati sare peste cas, puneti alt strat de mamaliga. Peste stratul de mamaliga puneti casul care v-a ramas, turnati smantana si puneti cratita in cuptorul cald pentru 20 minute.
  4. Scoateti forma din cuptor, taiati felii mari de mamaliga, serviti mancarea fierbinte. Puteti servi cu smantana proaspata deasupra.

Recomandari

Aperitive