Budinca cu paine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca cu paine este un preparat foarte aromat si, pe care il puteti servi atat la micul dejun cat si la gustarea de dupa-amiaza.

Ingrediente

    • 6 felii de franzela mai veche
    • 2 linguri unt topit
    • 70 gr stafide
    • 4 oua
    • 400 ml lapte
    • 150 gr zahar tos alb
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1 lingurita esenta de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Rupeti painea in bucati mai mici si asezati-le in tava de copt, apoi stropiti-le cu untul topit si presarati stafidele.
  2. Intr-un castron, amestecati ouale batute cu zaharul, scortisoara macinata si esenta de vanilie, omogenizand bine amestecul. Turnati compozitia in tava, peste paine, si impingeti in jos cu o furculita ca sa se acopere bine painea cu amestecul de ou.
  3. Introduceti tava in cuptorul incins pentru 45 de minute, pana se rumeneste frumos.

Recomandari

Aperitive