Tort Trufa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Trufa este un tort delicios, care nu nucesita cocere, fiind perfect pentru persoanele acre nu stiu prea multe in bucatarie dar care doresc un desert delicios.

Ingrediente

    • 14 linguri zahar pudra
    • 500 gr piscoturi sau biscuiti fini
    • 400 gr unt
    • 8 oua
    • 500 gr ciocolata de menaj
    • 100 ml rom sau esenta de rom+lapte
    • 1 esenta de vanilie
    • frisca pentru decor
    • optional:alune, stafide, nuci, fructe din compot, bucatele de kiwi sau visine din visinata

Instructiuni de preparare

  1. Acoperi o cratita de 4 sau 5 litri cu o folie de celofan, pe acre o tapetezi apoi cu piscoturi sau biscuiti inmuiati in prealabil in lapte amestecat cu esenta de rom.
  2. Freci galbenusurile cu 6 linguri de zahar si mixezi untul cu restul de zahar. Topesti ciocolata la abur, apoi o amesteci cu untul, galbenusurile si esenta de vanilie. Bati albusul spuma si il incorporezi in compozitia preparata anterior, adaugand dupa plac, stafide,nuci sau alune macinate. Torni compozitia obtinuta in cratita tapetata cu piscoturi, apoi o bagi la congelator pentru 10 ore.
  3. Scoti blatul din cratita, cu atentie si il asezi pe un platou, stratul de piscoturi fiind la exterior. Acoperi tortul cu un strat gros de frisca sau cu o glazura din ciocolata de menaj topita.

Recomandari

Torturi