Tort cu gem si faina de migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu gem si faina de migdale este un tort delicios si foarte aromat, pe care il puteti prepara de fiecare data cu altfel de gem, astfel veti varia putin gustul si aroma.

Ingrediente

    • 250 gr iaurt de baut
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 400 gr faina
    • 110 gr faina de migdale
    • 5 oua
    • 1 plic praf de copt
    • 160 gr zahar
    • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
    • 140 gr unt moale
    • sare
    • gem pentru umplut

    PENTRU DECOR:

    • 5 albusuri
    • 150 gr zahar
    • 300 gr unt, la temperatura camerei
    • gem de capsuni

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se freaca untul cu zaharul pana obtineti o crema fina si pufoasa, in care incorporati treptat ouale, se amesteca si apoi se pun faina, faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul, iaurtul, vanilia si sarea.
  2. Aluatul se imparte in trei parti care se coc in tava aproximativ 20-25 de minute. Apoi, blaturile racite se asaza pe platoul de servit cu gem intre ele.
  3. Pentru decor, albusurile si zaharul se pun intr-un vas la bain-marie. Se bat pana ce amestecul devine foarte alb si incepe sa se ingroa?e. Se scoate si se continua baterea inca 10 minute, pana ce se raceste.
    Se adauga untul si se mixeaza 2 minute pentru a obtine o crema omogena, cu care se decoreaza tortul, avand grija ca la mijloc sa se lase un spatiu pentru a pune gemul.

Recomandari

Torturi