Tarta cu mere glazurata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta tarta cu mere glazurata este foarte dulce si aromata, fiind poate desertul perfect cand aveti ingrediente putine si doriti un desert reusit.

Ingrediente

    • aluat foitaj

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 100 gr zahar tos alb
    • 100 ml lapte dulce
    • 100 ml frisca lichida
    • 50 gr unt
    • 2 linguri amidon alimentar
    • 2 linguri lapte
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 3 mere decojite si feliate
    • 1 lingura faina
    • 1/4 lingurita scortisoara macinata

    PENTRU GLAZURA:

    • 100 gr zahar pudra
    • 1 lingura lapte
    • 1/4 lingurita esenta de vanilie
    • 1 lingura unt, la temperatura camerei

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita medie, la foc mediu, amestecati zaharul, laptele, frisca lichida si untul. Lasati pe foc pana se topeste untul, amestecand din cand in cand. Intr-un castron mic amestecati amidonul de porumb cu 2 linguri de lapte si esenta de vanilie si cand s-a transformat intr-o pasta adauagti amestecul in cratita. Lasati sa fiarba pana cand se ingroasa, amestecand din cand in cand, apoi luati cratita de pe foc si lasati sa se raceasca.
  2. Intr-un bol amestecati merele, faina si scortisoara, agitand castronul ca sa se amestece.
  3. Desfaceti foitajul si tapetaati cu el o tava de tarta, apoi turnati creama ingrosata si racita, dupa care asezati merele uniform peste umplutura. Acoperiti merele cu o foaie de foitaj, sigiland marginile prin apasare si facand taieturi deasupra ca sa iasa aburul format.
  4. Coaceti tarta 30-40 de minute pana cand crusta se rumeneste si merele se fragezesc, apoi scoateti-o din cuptor si lasati 30 de minute sa se raceasca.
  5. Intr-un castron mic amestecati zaharul pudra, laptele, esenta de vanilie si unutl. Frecati bine crema ca sa se omogenizeze, apoi turnati-o peste tarta. Cand tarta este  calduta bagati-o la frigider pentru 3-4 ore, apoi o puteti portiona si servi.

Recomandari

Tarte