Supa de legume cu galuste-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de legume cu galuste este o supa delicata, usoara si satioasa in acelasi timp.

Ingrediente

    • 3 morcovi
    • 4 rosii in bulion, fara suc
    • 1 telina mica
    • 2 cartofi
    • 1 ardei gras rosu
    • 2 cepe
    • 1 lingura ulei

    PENTRU GALUSTE:

    • 150 gr gris
    • sare
    • 2 oua
    • 1 mana de verdeata tocata marunt
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Spala si curata legumele, apoi taie-le in cuburi potrivite. Pune-le la inabusit in ulei cu putina apa si sare, si lasa-le 2 minute, ametseca, apoi toarna 2,5 litri de apa si lasa sa fiarba la foc potrivit.
  2. Cand morcovul e aproape fiert, apuca-te sa prepari galustele: bate ouale cu sare, piper si verdeata pana se obtine o spuma, apoi adauga grisul in ploaie. Amesteca bine, api pune galustelela fiert in apa clocotita cu sare. cand au fiert, toarna un pic de apa rece peste ele.
  3. Cand legumele sunt gata, adauga galustele si rosiile taiate cuburi mari. Lasa sa mai dea in cateva clocote, opreste focul, adauga verdeata tocata si acopera oala cu capac cateva minute ca sa se aromatizeze.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri