Salata cu jumari

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru zilele de iarna cand doriti sa va aduceti aminte de vara si se mancarurile delicioase de vara va oferim o reteta de salata cu jumari, care , cu siguranta va fi pe placul dumneavoastra.

Ingrediente

    •  o mana de jumari
    • 3-4 castraveti murati
    • 500 gr cartofi
    • 1  ceapa rosie
    • 2-3 oua
    • 150 gr mustar
    • patrunjel verde
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se spala bine cartofii cu apa rece, apoi se pun la fiert in coaja intr-o oala cu apa si putina sare. Dupa ce cartofii sunt fierti, adica se iinfige usor o furculita in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Cand cartofii s-au racit, se curata de coaja si se taie cubulete care se pun intr-un castron incapator.
  2. Se adauga castravetii murati taiati rondele si ceapa rosie tocata julien. Se potriveste gustul de sare si piper si se amesteca usor.
  3. Separat, se fierb ouale in apa cu o lingurita de sare, pentru a nu se sparge. Dupa ce au fiert se lasa in apa rece cateva minute, pentru a se curata mai usor de coaja.
  4. Cand ouale sunt reci se curata de coaja si se taie felii care se pun in castronul cu celelalte ingrediente,adaugand la final jumarile.
  5. Salata se serveste cu sos de mustar si aromatizata usor cu patrunjel verde tocat fin.

Recomandari

Salate