Moluste cu maioneza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Trebuie sa incercati molustele cu maioneza ca sa va convingeti ca fructele de mare sunt delicioase alaturi de o maioneza picanta aromata.

Ingrediente

    • 300 gr moluste (o conserva)
    • 1 galbenus crud
    • 1 galbenus fiert
    • 200 ml ulei
    • 1 lingura cu mustar
    • 1/2 lamaie
    • 4-5 frunze de salata verde
    • 1 lingura cu smantana
    • 2-3 catei de usturoi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Scurgeti sucul molustelor, spalati-le in apa calduta si lasati-le in sita pentru 1/4 ora.
  2. Pregatiti o maioneza picanta: amestecati galbenusul crud cu galbenusul fiert, puneti peste amestec o lingura mare cu mustar, omogenizati. Turnati uleiul cate putin si faceti o maioneza obisnuita in care veti amesteca: usturoi tocat, zeama de lamaie si putina smantana.
  3. Decorati cupe adanci cu frunze intregi de salata, asezati in mijlocul cupelor moluste scurse, acoperiti cu maioneza, amestecati usor. Serviti ca aperitiv, cu felii de paine prajita si vin alb.

Recomandari

Salate