Tort Diplomat

Tortul Diplmat este un tort delicios, aromat si usor de preparat, fiind un deliciu daca in serviti rece in zilele de vara.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Tortul Diplomat este preferatul copiilor. Tortul Diplomat este preferatul copiilor.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 20 piscoturi
  • 100 gr stafide
  • 5 plicuri de gelatina de cate 5 gr
  • esenta de rom
  • 200 gr zahar
  • 1 cutie mare compot de ananas
  • 1 litru de frisca lichida
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • fructe pentru ornat

Cum se prepara?

  1. Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina uscata.
  2. Se pun ouale, zaharul laptele sa se fiarba la baie de abur pana aproape de consistenta unei budinci, dupa care se da la rece.
  3. Se bate 500 ml frisca lichida rece, apoi  se amesteca cu budinca, esenta de rom si stafidele si cu gelatina care s-a lichefiat pe o baie de abur.
  4. O forma de tort se captuseste cu o folie de plastic si se pun la baza piscoturile astfel sa se formeze un blat, se insiropeaza cu restul de suc din compot si se pun peste ele si bucatile de ananas. Se adauga frisca cu geletina si se da la frigider cam o ora si dupa aceea se scoate cu ajutorul foliei din cratita si se pune pe un platou.
  5. Se orneaza cu restul de frisca si se pun la alegere fructe sau ciocolata, apoi se mai da la rece inca cateva ore ca sa se intareasca.

Vezi retete similare

Tort Diplomat fara blat Tort Diplomat fara blat
Tortul Diplomat fara blat este un tort delicios, rapid si foarte aromat. Daca doriti puteti sa ii preparati si un blat subtire in pandispan sau puteti face un blat din piscoturi insiropate.
Tort Diplomat usor Tort Diplomat usor
Tortul Diplomat usor este un tort racoritor cu fructe, foarte aromat si apetisant.
Tort Baked Alaska Tort Baked Alaska
Pentru tortul Baked Alaska puteti folosi inghetata cu ce aroma doriti, sau puteti folosi un singur fel de inghetata.
Tort cu ciocolata si fructe de padure Tort cu ciocolata si fructe de padure
Tortul cu ciocolata si fructe de padure este de departe un tort foarte aromat si spectaculos, numai bun la ocaziile festive.
Tort cremos cu nuca de cocos Tort cremos cu nuca de cocos
Tortul cremos cu nuca de cocos este un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu un desert desavarsit.
Tort cu fructe asortate Tort cu fructe asortate
Tortul cu fructe asortate este un tort rapid foarte gustos, care poate fi preparat atat in ocazii speciale, dar si ca desert.
Tort de morcovi ciocolata si nuca de cocos Tort de morcovi ciocolata si nuca de cocos
Tortul de morcovi ciocolata si nuca de cocos este un tort delicat prin imbinarea morcovilor cu faina. Aroma delicioasa si textura fina a acestui tort face ca el sa fie foarte apreciat.
Tort cu nuci si piscoturi Tort cu nuci si piscoturi
Tortul cu nuci si piscoturi este un tort delicios, apetisant care cu sigguranta va fi pe placul tuturor. Indiferent de ocazia cu ca il preparati este mereu o placere sa ggusti din tortul cu nuci si piscoturi.
Tort de ricotta cu capsuni si zmeura Tort de ricotta cu capsuni si zmeura
Tortul de ricotta cu capsuni si zmeura este un delicios tort rapid pe care il puteti prepara si dvs chiar daca nu aveti vreo ocazie deosebita.
Tort de ciocolata-Panza de paianjen Tort de ciocolata-Panza de paianjen
Tortul de ciocolata-Panza de paianjen este un tort usor de ciocolata facut dintr-o singura bucata, si pe care il puteti decora cum doriti dvs.

Torturi de azi

Tort de morcovi si alune de padure Tort de morcovi si alune de padure
Tortul de morcovi si alune de padure este un tort aromat si apetisant, pe care il puteti prepara chiar si la mesele in familie, sau la ocazii deosebite.
Tort krantz la pahar Tort krantz la pahar
Tortul krantz la pahar este o idee perfecta pentru acele momente cand doriti sa serviti ceva dulce si racoritor.