Prajitura cu crema de zmeura

Prajitura cu crema de zmeura este o prajitura racoritoare de vara, pe care o puteti prepara inlocuind zmeura cu mure sau fragi.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Prajitura cu crema de zmeura este o prajitura delicioasa si foarte aromata! Prajitura cu crema de zmeura este o prajitura delicioasa si foarte aromata!

Ce ingrediente se folosesc?

PENTRU BLAT:

  • 200 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 70 gr cacao
  • 450 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • 1  plic praf copt

PENTRU CREMA:

  • 200 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 125 gr sirop de zmeura
  • 1 galbenus
  • 100 gr zahar
  • 8 gr gelatina (4 foi)

Cum se prepara?

  1. Pentru prepararea blatului ,amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacao si apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand bine.
  2. Tapetam o forma de 20x24 cu unt si faina si coacem blatul in cuptorul incins, la foc moderat pentru 40 minute.
  3. Cand blatul  s-a rumenit frumos il scoatem si il lasam sa se raceasca complet in tava.
  4. Pentru crema, fecam mascarponele cu 50 de grame de zahar si il punem deoparte.
  5. Frecam galbenusul cu celelate 50 de grame de zahar, adaugam siropul de zmeura peste galbenus si punem pe foc mic pana devine foarte fierbinte, avand grija sa nu dea in clocot.
  6. Cand siropul este fierbinte stingem focul si adaugam gelatina, tinuta 10 minute la inmuiat in apa rece, si stoarsa foarte bine. Amestecam ca sa se dizolve corect gelatina si lasam crema sa se raceasca.
  7. Cand crema s-a racit , adaugam crema de mascarpone si frisca mixata bine bine. Mixam bine toata compozitia si o intindem peste blat.
  8. Lasam prajitura  la frigider vreo 3 ore dupa care o decoram cu ciocolata topita la bain marie.

Vezi retete similare

Prajitura cu zmeura Prajitura cu zmeura
Prajitura cu zmeura este desertul perfect in zilele caniculare de vara, cand tot ce ne dorim este sa ne racorim.
Prajitura cu zmeura si migdale Prajitura cu zmeura si migdale
Prajitura cu zmeura si migdale este prajitura perfecta alaturi de o ceasca de cafea. Copii o prefera rece, a doua zi, la gustare.
Prajitura cu crema de branza si zmeura Prajitura cu crema de branza si zmeura
Prajitura cu crema de branza si zmeura este cea mai aromata si gustoasa prajitura,al carei gust il surprindeti pe deplin daca o lasati o noapte la frigider.
Prajitura cu crema de zmeura- varianta 2 Prajitura cu crema de zmeura- varianta 2
Prajitura cu crema de zmeura este foarte gustoasa, tocmai de aceea trebuie sa o preparati ori de cate ori aveti ocazia.
Prajitura cu ciocolata si zmeura Prajitura cu ciocolata si zmeura
Prajitura cu crema de ciocolata si zmeura este un desert perfect pentru orice ocazie si in orice imprejurare.
Prajitura cu crema de trufe Prajitura cu crema de trufe
Prajitura cu crema de trufe este o prajitura cu care puteti surprinde in mod placut chiar si la o aniversare, pentru arata foarte bine si este foarte gustoasa.
Prajitura la rece cu zmeura Prajitura la rece cu zmeura
Prajitura la rece este o prajitura rapida, foarte gustoasa si apreciata, mai ales daca este servita rece in zilele caniculare de vara.
Prajitura cu fulgi de ovaz si zmeura Prajitura cu fulgi de ovaz si zmeura
Prajitura cu fulgi de ovaz si zmeura este o prajitura delciioasa, pe care o puteti servi rece, a doua zi la gustare alaturi de o ceasca de cafea.
Prajitura cu branza si afine Prajitura cu branza si afine
Această prăjitură minunata cu brânză minunata este la fel de buna daca o faceti si cu alte fructe. Folositi fructe sezon, sau orice altceva se întâmplă să aveţi în congelator.Zmeura şi murele sunt deosebit de delicioase.
Deliciu cu zmeura Deliciu cu zmeura
Acest deliciu cu zmeura trebuie negresit sa il preparati si dvs in sezonul frunctelor de padure. Zmeura se poate inlocui cu fragi sau mure pentru a diversifica gustul si aroma acestui desert.

de azi

Chec de post cu nuci Chec de post cu nuci
Checul de post cu nuci este un desert delicios pentru zilele cand tineti post. De asemenea, acest chec poate fi preparat si atunci cand doriti ceva dulce din ingrediente clasice.
Amandine Amandine
Amandinele sunt prajiturile copilarie noaste, tocmai de aceea trebuie sa le preparam mai des.