Placintele moldovenesti cu branza sau cu carne

Placintele moldovenesti cu branza sau cu carne sunt poate cele mai gustoase placinte. Cine gusta o singura data placintele moldovenesti le va tine minte toata viata, datorita aromei fine si a gustului delicios.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Placintele moldovenesti cu branza sau cu carne  sunt puse in tava si gata de a fi bagate in cuptorul incins. Placintele moldovenesti cu branza sau cu carne sunt puse in tava si gata de a fi bagate in cuptorul incins.
  • Prima tava de placintele moldovenesti cu branza sau cu carne este gata, o lasam sa se racoreasca si apoi...pofta buna! Prima tava de placintele moldovenesti cu branza sau cu carne este gata, o lasam sa se racoreasca si apoi...pofta buna!
  • Placintelele moldovenesti cu branza sau cu carne sunt tocmai bune de mancat. Delicioase.... Placintelele moldovenesti cu branza sau cu carne sunt tocmai bune de mancat. Delicioase....

Ce ingrediente se folosesc?

  • 750 gr faina
  • 200  gr unt sau margarina
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml lapte dulce
  • carne
  • 30 gr drojdie
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • 3 oua
  • branza telemea sau cascaval

Cum se prepara?

  1. Se inmoaie drojdia in 4 linguri de lapte, se adauga 2 linguri de faina si o lingurita de zahar si se lasa la crescut. Se topeste untul si se ia de pe foc sa nu se prajeasca.
  2. Se pune faina intr-un castron mare, se adauga uleiul, ouale, untul topit, drojdia crescuta, putina sare, laptele ramas si se framanta astfel incat sa se obtina un aluat neted si elastic. Se framanta, se izbeste de masa si se framanta din nou, pana devine aluatul omogen. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa  30  de minute  sa creasca.
  3. Dupa cele 30 de minute se taie cate o bucata, care se intinde cu sucitorul in foaie nu prea subtire, se taie foaia in patrate pe care se  pun gramajoare de umplutura de branza sau carne si se fac placintele poale-n brau, lipindu-se colturile doua cate doua pe diagonala.
  4. Se asaza placintelele intr-o tava, se ung cu unt caldut si se baga tava in cuptorul incins, sa se rumeneasca. Cand sunt coapte, se scot si se ung din nou cu unt.
  5. Placintelele moldovenesti cu carne sunt delicioase. Dintr-o portie se fac 40-45 de placintele foarte gustoase.

Vezi retete similare

Placintele cu carne Placintele cu carne
Placintelele cu carne sunt consistente, ele putand foarte usor sa tina locul unei mese de pranz.Ceea ce veti adora dumneavoastra ca gospodina, este faptul ca nu e nevoie sa stati prea mult timp in fata aragazului pentru a prepara ceva delicios si satios.
Placinta cu carne si legume Placinta cu carne si legume
Placinta cu carne si legume este o placinta aperitiv pe care o puteti consuma calda sau rece, si pe acre o puteti face intr-o tava mare sau mai mici.
Placinta dobrogeana cu carne de oaie Placinta dobrogeana cu carne de oaie
Placinta dobrogeana cu carne de oaie este o placinta aperitiv aromata si gustoasa, atat calda cat si rece.
Placinta cu carne-varianta 2 Placinta cu carne-varianta 2
Placinta cu carne este o placinta aperitiv pe care o pueti servi la orice ora a zilei, atat calda cat si rece. Pentru a varia reteta o puteti prepara si cu carne tocata de pui sau chiar curcan.
Placinta dobrogeana Placinta dobrogeana
Placinta dobrogeana este o placinta foarte satioasa si gustoasa, pe care o puteti servi la micul dejun, sau la gustarea de dupa-amiaza.
Placinta picanta Placinta picanta
Reteta de placinta picanta este una din retetele clasice reinventate, cu care puteti sa ve surprindeti familia la un pranz.Efectul e si mai puternic daca veti servi alaturi si o salata de cruditati.

de azi

Placinte cu dulceata Placinte cu dulceata
Placintele cu dulceata se prepara foarte usor si sunt delicioase, numai bune la gustare.
Strudel cu mere- varianta 3 Strudel cu mere- varianta 3
Strudelul cu mere este un desert clasic, foarte gustos si pe placul tuturor.