Chec din albus

Checul din albus de ou este un desert rapid, delicios si economic. Checul din alnus se poate servi atat ca mic dejun, gustare sau ca desert, fiind mereu o placere sa il savurati.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Checul din albus este desertul ideal atat pe timp de vara cat si iarna, alaturi de o racoritoare sau o ceasca de cafea. Checul din albus este desertul ideal atat pe timp de vara cat si iarna, alaturi de o racoritoare sau o ceasca de cafea.
  • Checul din albus se pastreaza in folie de hartie, la rece chiar si 4 zile. Checul din albus se pastreaza in folie de hartie, la rece chiar si 4 zile.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 6 albusuri
  • 150 gr faina
  • 50 gr miez de nuca tocat marunt
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 plic de praf de copt

Cum se prepara?

  1. Se freaca bine de tot untul cu zaharul, se  adauga apoi miezul de nuca, praful  de copt si coaja rasa si zeama de lamaie, omogenizand la final compozitia.
  2. Se adauga faina in ploaie si albusurile batute spuma amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
  3. Se ung 2 tavi de chec cu unt, se presara putina faina, apoi se toarna compozitia, dupa care  tavile se introduc  in cuptor, la foc moderat, pana se rumenesc frumos.
  4. Cand sunt gata, checurile se lasa sa se raceasca in tavi, abia apoi se scot si se pot felia si servi.

Vezi retete similare

Chec alb Chec alb
Checul alb este varianta ideala si rapida cand se anunta musafiri si doriti sa le serviti ceva dulce si gustos.
Chec in trei culori Chec in trei culori
Checul in trei culori este un desert aromat, apetisant si foarte gustos.
Chec cu cacao- varianta 2 Chec cu cacao- varianta 2
Pentru impatimitii de ciocolata checul cu cacao este varianta ideala de gustare sau desert pe care o pot avea mereu la indemana.
Chec cu glazura Chec cu glazura
Cand doriti un desert delicios si rapid, este momentul pentru un chec glazurat.Aroma fina de cacao face ca acest chec sa fie servit atat ca aperitiv, desert sau gustare.
Chec cu lamaie si mac- varianta 3 Chec cu lamaie si mac- varianta 3
Checul cu lamaie si mac este un chec aromat, pe care il puteti folosi si ca plat pentru un tort aromat dar totusi putin acrisor.
Chec cu cacao- varianta 1 Chec cu cacao- varianta 1
O reteta simplu de preparat, checul cu cacao este foarte pufos si cu aroma puternica de cacao. Cred ca poate fi folosit si ca blat pentru un tort de ciocolata, este delicios oricum.
Chec cu glazura de lamaie Chec cu glazura de lamaie
Acest chec cu glazura de lamaie este deosebit, gratie gustului acrisor al siropului de lamaie, cu care este insiropat.Decorati cu felii glazurate de lamaie si linii de glazura de zahar.
Chec cu dovlecei Chec cu dovlecei
Checul cu dovlecei nu este doar un simplu desert, este si o metoda sanatoasa de a consuma legume pline de vitamine.
Kuglof Kuglof
Kuglof este un chec foarte aromat, pe care il puteti coace si in forma clasica de chec, pentru ca gustul este specific, nu forma.
Panettone Panettone
Panettone este un dulce italian clasic, cu o textura usoara la mijloc intre cozonac si chec. In Italia, panettone se serveste cu o ceasca de ristretto sau un pahar de Moscato sau Marsala.

de azi

Cozonac neframantat Cozonac neframantat
Cozonacul neframantat trebuie sa il incercati, pentru ca se prepara usor iar gustul este senzational!
Baigli cu mac Baigli cu mac
Baigli cu mac este o rulata apetisanat si delicioasa, pe care o puteti prepara ori de cate ori doriti un desert diferit.