Momite de vitel

Mancarea cu momite de vitel este foarte gustoasa, fiind in acelasi timp o delicatesa culinara.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Momitele de vitel sunt delicioase si foarte gustoase. Momitele de vitel sunt delicioase si foarte gustoase.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 500 gr momite de vitel
  • 2 linguri cu malai cernut
  • 1 lamaie
  • 2 linguri cu untura proaspata sau unt
  • 200 gr smantana
  • sare
  • piper macinat

Cum se prepara?

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 45 minute

  1. Curatati momitele de grasime, lasati-le intr-un castron adanc si opariti-le cu apa clocotinda. Acoperiti vasul pentru 20 minute, treceti momitele in vas cu apa rece, apoi stergeti-le cu servetele de hartie.
  2. Intindeti pe un fiind de lemn malai proaspat cernut, sarati si piperati momitele, treceti-le prin malai si rumeniti-le in untura proaspata sau unt. Le intoarceti des ca sa se patrunda bine, apoi scoateti-le pe un platou, si acoperiti cu capac.
  3. In grasimea ramasa puneti o cana cu smantana si zeama de la o lamaie, sarati si piperati,si lasati
    sa fiarba incet 15 minute.
  4. Treceti momitele taiate bucati mici in sosul de smantana si serviti fierbinte, langa paine de casa si vin alb.

Vezi retete similare

Momite de vitel cu smantana Momite de vitel cu smantana
Momitele de vitel cu smantana este un preparat delicios, desi ciudat...
Mancare de vitel si dovleac Mancare de vitel si dovleac
Daca carnea de vitel este preferata dvs, atunci mancarea de vitel si dovleac va va incanta de la prima imghititura.
Cotlete de vitel cu smantana Cotlete de vitel cu smantana
Cotletele de vitel cu smantana sunt foarte gustoase si aromate, mai ales daca se adauga si cateva boabe de piper verde pentru a accentua aroma carnii fragede.
Tocanita de vitel Tocanita de vitel
Retetele cu carne de vita sunt slabe in grasime si foarte sanatoase. Tocanita de vitel va poate face sa adaugati acest ingredient in topul preferintelor dumneavoastra in materie de carnuri.
Sote de vitel cu paste Sote de vitel cu paste
Soteul de vitel cu paste este preparatul ideal pentru zilele caniculare de vara, deoarece se poate consuma si rece, adaugand, dupa preferinta si putin parmezan ras deasupa.
Stufat cu ficat de vitel Stufat cu ficat de vitel
Stufatul se poate pregati cu carne de porc, miel sau iepure dar este la fel de gustos si cu carne mai usor digerabila, cum este carnea de pui. Ficatul de vitel este poate cel mai gustos ficat si contine si o cantitate mare de fier si vitamine..
Tocanita de vitel-varianta 2 Tocanita de vitel-varianta 2
Tocanita de vitel este o mancare foarte gustoasa si aromate, fiind in acelasi timp si un preparat ditetic si satios.
Cotlete de vitel in branza rasa Cotlete de vitel in branza rasa
Cotletele de vitel in branza rasa sunt delicioase daca se servesc vara, reci pentru a surplinde din plin aroma carnii de vitel.
Rasol de vitel cu crema de hrean Rasol de vitel cu crema de hrean
Rasolul de vitel cu crema de hrean este o mancare aromata, foarte gustoasa si pe placul tuturot.
Cotlete de vitel moldovenesti Cotlete de vitel moldovenesti
Cotletele de vitel moldovenesti trebuie sa le incercati si dvs deoarece sunt delicioase, si pline de vitamine.

Mancaruri de azi

Pastrav la cuptor cu sos de smantana Pastrav la cuptor cu sos de smantana
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Pastrav cu sos de smantana si usturoi Pastrav cu sos de smantana si usturoi
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.