Conopida cu sos de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Conopida cu sos de rosii este un preparat dietetic, fiind un deliciu pentru cei care tin diete sau cure de slabire.Conopida cu sos de rosii este recomandata sa fie preparata toamna cand e sezonul conopidei, astfel aroma este mult mai intensa.

Ingrediente

    • 1 conopida
    • 150 gr cascaval ras
    • 1 foaie de dafin
    • 1 ceapa
    • 1 kg rosii
    • 1 morcov
    • 1/2 telina
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb rosiile taiate in patru impreuna cu ceapa, morcovul, telina, patrunjelul si foaia de dafin. Cand sunt fierte se paseaza cu mixerul, iar pasta obtinuta se pune iarasi la fiert, ca sa scada apa pe care o lasa. Cand sosul se ingroasa se adauga 25 gr unt si se lasa sa se racoreasca.
  2. Conopida fiarta in apa clocotita cu sare, se desface bbuchetele, se aranjeaza pe o  farfurie mare si se presara cu cascaval ras, turnand peste ea sosul de rosii.
  3. Conopida cu sos de rosii se serveste calda.

Recomandari

Mancaruri